HDP Gençlik Meclisi Mayıs şehitlerini andı

Mayıs şehitlerini anan HDP Gençlik Meclisi, Türk devletinin bu dönemde de faşist, sömürgeci politikaları sürdürdüğünü belirtti, direniş mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Mayıs ayı şehitlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"İçinde bulunduğumuz Mayıs ayı özgürlük, demokrasi ve devrim mücadelesi veren herkes açısından büyük önem taşır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "68 gençlik hareketiyle başlayan süreci, ‘Kürdistan sömürgedir’ tespitiyle, ülkeyi özgürleştirmeye ve devrim mücadelesine kadar getiren, faşizme direniş geleneğini yaratan, yurtseverlik kimliğini ideolojik ve sosyalizm bilinciyle taşıyanlar için Mayıs ayı ayrıca önem taşımaktadır. Kürdistan ve Türkiye’de özgürlük mücadelesi ve demokrasi bilincinin, yurtseverlik en önemli mimarı Mayıs ayında ölümsüzleşen şehitlerimiz ve onlar şahsında tüm demokrasi ve özgürlük şehitleridir. Kürt halkının olduğu kadar, Türk halkının da ortak değerleri olan bu yaratımları bir arada tutan ve değerlerin savunuculuğunu üstlenen Mayıs ayının ölümsüz kahramanlarıdır" ifadeleri kullanıldı.

'ASLA SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Açıklamada, koronavirüse rağmen Türk devletinin işgal, soykırım ve sömürgeci politikalarını sürdürdüğüne dikkat çekilirken, "AKP-MHP faşist bloku, gerek siyasal politik meşruiyetinin zedelenmesi, gerekse tüm toplumsal kesimler karşısında yaşadığı itibarsızlıktan kaynaklı, Kürt düşmanlığını tırmandırarak, halkımızın tüm kazanımlarına darbe vurmaktadır" diye kaydedildi.
Açılamada şunlar da ifade edildi:
"Halkımızın iradesine karşı geliştirdiği darbelerle birlikte ömrünü uzatacağını düşünen AKP-MHP bloku, salgınla mücadele etmesi gerekirken, belediyeleri işgal etmekte, HDP’yi ve toplumsal muhalefeti, ‘nasıl tasfiye ederim’ anlayışıyla savaş konseptini yaymaya çalışmaktadır. Faşist rejim, mezarlıklara dönük, tarihte eşi benzeri olmayan saldırılar gerçekleştirmiştir. Mezarlıkların tahrip edilmesi, hiçbir dinde, inançta ve ahlakta kabul edilemez, bu saldırılar karşısında asla sessiz kalmayacağız!
Tüm bu gelişen soykırım yönelimlerinin ışığında, faşist AKP-MHP blokuna karşı yürüttüğümüz direniş, sürecin öncü gücü olan kadın, gençlik ve halkların büyük kararlılığıyla ve Mayısın ruhuyla zafere ulaşacaktır.

'ÖNCÜLERİMİZ...'

Mehmet Karasungur, İbrahim Bilgin, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, 1 Mayıs şehitleri, Haki Karer, İbrahim Kaypakkaya, Halil Çavgun, Dörtler, Ekin Ceren (Amara) ve Nudem, Ulaş Bayraktaroğlu, Leyla Kasım, Şirin Elemhuli, Hozan Mizgin, Mayıs ayının birer ölümsüz kahramanı olarak, Kürt ve Türk halklarının özgür birlikteliğinin, devrimciliğinin, ulusal birlik ve demokrasi ittifakının öncüleri olmuştur."
HDP Gençlik Meclisi olarak, Mayıs ayının özgürlük şehitlerini minnetle andığını, şehitlerin mücadelesini sürdüreceğini belirtti.