HDP: Gençlik Meclisi üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 17 Haziran Pazartesi günü gözaltın alaınan Gençlik Meclisi’nin 23 üyesinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “AKP-MHP ittifakı her alanda baskı ve yıldırma politikalarına devam etmektedir. Bu politikalara da en fazla maruz kalan kesim kadınlar ve gençlerdir” dedi.

Pazartesi günü Adana HDP Gençlik Meclisi üyesi 23 gencin ev baskınlarında gözaltına alındığını ve polis şiddetine maruz kaldığını belirten Başaran, “Bilinmelidir ki, gençliğe ve tüm muhalif kesimlere dönük bu sistematik saldırılar sonuç vermeyecektir” diye ekledi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Gayrı meşru yöntemlerle gözaltına alıp, yargı sopası ile tehdit edilip muhbirleştirilmeye çalışılan gençler, bu uygulamalara dün olduğu gibi bugün de direneceklerdir.

Gücünü uzun yıllara dayanan gençlik hareketlerinden, demokratik kazanımlardan ve haklı mücadelelerden alan gençler, bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır. Özellikle HDP çatısı altında sözünü söyleyen, mücadele eden, talepleri ve temsiliyetleri ile Meclis’e de taşınan gençler, bu saldırılar ile sindirilemez.

Gençlik Meclisi üyelerimiz özgür ve demokratik bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edecektir. Gençleri terörize eden, onları siyasetten ve toplumdan uzak tutmaya çalışan bu zihniyet ise er ya da geç mahkum olacaktır.

Gençlik Meclisimize yönelik bu akıldışı saldırılar bir an önce sonlandırılmalı, Gençlik Meclisi üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.”