HDP: Gözaltı ve tutuklamalarla bizleri sindiremezsiniz!

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, son üç günde 140 HDP’linin gözaltına alındığını belirterek, “gözaltı ve tutuklamalarla bizleri sindiremezsiniz” dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, günlerde HDP’yi hedefleyen gözaltı ve tutuklama terörüne ilişkin açıklamada bulundu.

Başaran, “Son üç gündür Türkiye genelinde parti yöneticilerimiz ve üyelerimize yönelik saldırılar sonucunda 140 arkadaşımız gözaltına alınmıştır” dedi.

Başaran, gözaltına alınan Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç’tan bir gün sonra, aralarında Batman İl Eş Başkanımız Berivan Helen Işık’ın da bulunduğu üç HDP’linin darp edilerek gözaltına alındığını hatırlattı.

Türkiye’de hukuk ve demokrasi olmadığına dikkat çeken Başaran, “Hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin var olduğu, yargı mekanizmasının doğru işlediği hiçbir ülkede ‘olası eylemleri engellemek’ bahanesiyle insanlar gözaltına alınmaz veya yapmadıkları eylemler üzerinden siyasetçilere suç atfedilmez. Türkiye’de ise bunların hepsi yapılır” diye belirtti.

Başaran, AKP-MHP Koalisyonunun,” muhalifleri susturmak ve bastırmak, demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğu kullandığı, her türlü usulsüzlüğü yaptığını” kaydetti.

Yazılı açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “İktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar, 24 Haziran seçim sonuçlarına tekrar bakmalıdır.

HDP’yi gayri meşru ilan eden anlayışın, partimizi her türlü hukuksuzluğu kullanarak demokratik siyasetten tasfiye etmeye çabalayan yaklaşımın kendisi demokratik meşruiyeti olmayan seçim sonuçları ile iktidarını sürdürmektedir.”

HDP’nin meşruiyetini AKP Genel Başkanı’ndan değil, halktan ve haklılıktan aldığını vurgulayan Başaran, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. “Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak hevesi sonuç alamayacaktır. Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.”