HDP, halkçı ve demokratik belediyecilik için çalışacak

HDP'nin Van’da düzenlediği 4 günlük “Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı” sona erdi. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, "halkçı ve demokratik bir belediyecilik" için çalışacaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Van’da düzenlediği “Demokratik Yerel Yönetimler Eğitim Çalıştayı” dört gün sürdü.

4 Temmuz’da başlayan çalıştayın ilk iki gününe kadın eş başkanları, son iki gününe tüm belediye eş başkanları katıldı.

Mezopotamha Ajansı’nın haberine göre çalıştayla ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, çok önemli bir süreçten geçildiğini söyledi.

Avcı, HDP belediyeleri olarak bu süreçte çok ağır bir yük omuzladıklarını belirtti.

Geçmiş tecrübelerden faydalanıldığı ve bazı noktalardan da dersler çıkarıldığını ifade eden Avcı, "halkçı ve demokratik bir belediyecilik" için çabalayacaklarını belirtti.

Avcı, "Kayyumlar talan etmiş olabilir ama zaman bundan yakınmanın zamanı değil, artık halkın sorunları ve talepleri için çalışma yürütülme zamanıdır" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde belediye binasında eşbaşkanlara yönelik polis şiddetine de tepki gösteren Avcı, iradelerine sahip çıkarak provokasyonları boşa çıkaracaklarını vurguladı.

Çalıştay dolaysıyla kentte bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Pazartesi günü kentte düzenlenecek bölge konferansına katılacak.