HDP, halkla buluşmaya devam ediyor

HDP, Kürdistan ve Türkiye'de halkla buluşmaya devam ediyor. 31 Mart'ta kayyumların kovulacağı mesajı verilirken, açlık grevcileri de selamlandı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları devam ediyor.

MERSİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, kayyum atanan Akdeniz Belediyesi adaylığı için partilerinden aday gösterilen Aleddin Erdoğan'ın adaylığının İl ve İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmesini protesto etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamaya adaylığı düşürülen Erdoğan ile HDP il ve ilçe yöneticileri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Erdoğan, "Bu hukuki ve siyasi barikatlar adaylığım nezdinde binlerce seçmenin iradesine müdahaledir” diye konuştu. Erdoğan, 31 Mart’ta iktidara gereken cevabı vereceklerini kaydetti.

HAKKARİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, partinin Eş Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla düzenlenecek mitinge katılım çağrısı yaptı. İl binasında düzenlenen ve Hakkari Belediyesi eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Kahraman ile HDP, DBP’li yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Adayı Nazmi Coşkun, 31 Mart’ın önemine dikkat çekti. 4 Mart Pazartesi günü Van Elektrik Dağıtımı A.Ş. (VEDAŞ) binası önünde yapılacak mitinge herkesi davet eden Coşkun, Buldan ve beraberindekilerin Şırnak üzerinden geleceği söyledi.

Coşkun, gelenlerin Hakkari- Çukurca Karayolu üzerindeki Çem Lokantası önünde karşılanacağını belirtti.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Cizre ilçesinde seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren HDP, bugün de kentin en büyük mahallelerinden biri olan Nur Mahallesi’nde halkı ziyaret etti. HDP’nin eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette, halk yarın mahallede Buldan’ın katılımıyla saat 14.00’te gerçekleşecek olan büro açılışına davet etti.

MALATYA

HDP Malatya Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Yusuf Bozkuş ile Battalgazi Belediye Eşbaşkan Adayı Hüseyin Kılınç, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Kazım Albayrak, seçimlerde ilkesel olarak halkçı, demokratik bir belediyecilikten yana olduklarını ve oylarını da bu yönlü kullanacaklarını söyledi.

HDP Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş ise kamu emekçilerinin yanında olacaklarını söyledi.

BURSA

HDP Bursa İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bursa’da bulunan bütün ilçelerde yapılan halk toplantılarında, tecridin kaldırılması için süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven ve tutsaklar da selamlandı.

HDP Bursa İl Eşbaşkanı Resul Baykara toplantılarda, “Açlık grevindekilerin demokratik ve barış taleplerine ses vermemiz gerekir” dedi.

Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Baykara, partilerinin adı kullanılarak sosyal medyada hesaplar açıldığını ve propaganda yapıldığını belirtti.

MARDİN

HDP, Mardin'in Savur ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Aralarında HDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Figen Altındağ, Savur Belediye eşbaşkan adayları Mehmet Yasin Kalkan ile Gülistan Öncü, HDP milletvekilleri Ebru Günay ve Tuma Çelik'in de bulunduğu kalabalık bir partili grup, çok sayıda araçtan oluşan konvoyla kente giriş yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği konvoy turunun ardından partililer açılışı yapılacak olan seçim bürosuna geçti.

Belediye Eşbaşkan Adayı Öncü, seçimlerin ardından şu an kayyum yönetiminde olan belediyeyi halkın hizmetine sunacaklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Figen Altındağ ise, "Daha önce olduğu gibi 31 Mart'ta da iradenize sahip çıkacağınıza inancımız tam" diyerek kitleye seslendi.

Açılış, HDP'li Tuma Çelik'in konuşması ile sona erdi.

HDP'liler daha sonra Sürgücü (Ewîna) mahallesine geçerek, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

VAN

HDP’nin Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ve İpekyolu Belediyesi eşbaşkan adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, esnafı ziyaret etti. İlk ziyaretlerini kent merkezindeki taksi durağına yapan eşbaşkan adayları, şoförlerin durak, park sorunu ve ulaşım sorunlarını dinledi.

Eşbaşkan adayları, taksi durağının ardından İskele, Kampüs ve Şahbağı duraklarında minibüs şoförlerini ziyaret etti. Şoförleri dinleyen adaylardan Avcı, "Kayyumların kalekola çevirdiği belediyeleri 31 Mart’ta özgürleştireceğiz ve halkımız ile beraber hizmet ve projeler üreteceğiz. Hizmetin en iyisini yapacağız" dedi.

Avcı ve beraberindekiler esnaf ziyaretinin ardından İşçi Emeklileri Derneği yönetimini ziyaret etti.

MURADİYE

HDP’nin Muradiye Belediyesi eşbaşkan adayları Yılmaz Şalan ve Leyla Balkan beraberindeki partililer ile Yumaklı (Anzaf) Mahallesi'nde aile ziyareti yaptı. Yoğun ilgiyle karşılaşan adaylar, mahallelinin sorunlarını dinledi.

ÖZALP

Özalp Belediye eşbaşkan adayları Yakup Almaç ve Dilan Örenci, sanayi esnafını ziyaret etti. HDP ve DBP’li ilçe yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette adaylar esnaflarla tek tek sohbet etti. Eşbaşkan adaylarına yoğun ilgi gösteren esnaf, seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerinin sözünü verdi.

ERZURUM

Erzurum'un Karayazı ilçesinde ise HDP’nin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Barış Kemaloğlu, Karayazı Belediyesi eşbaşkan adayları Melike Göksu ve Burhanettin Şahin ile belediye meclis üyesi adayları, Karaağıl, Kırgındere, Karasu, Payveren ile Kavak mahallerini gezerek, halkla bir araya geldi.

Yoğun ilgi ile karşılaşan eşbaşkan adayları, 31 Mart’ın halk iradesine atanan kayyumlara yol gösterme günü olduğunu söyledi. Adaylardan Kemaloğlu, "Biz 31 Mart’ta bu kayyumları çöpe atmaya ve Büyükşehir'i de almaya geldik. Halk ‘Biz açız' diyor, AKP Hükümeti ise bir merminin kaç lira olduğunu halkımıza söylüyor. Biz de diyoruz ki kurşunlar sizin olsun ve barış, huzur da halkımızın olsun" dedi.

Karayazı Belediye Eşbaşkan Adayı Burhanettin Şahin ise "Bu halka düşman gözüyle bakan zihniyet bu halkın iradesine el koyan zihniyet değil midir? 31 Mart'ta halk iradesiyle belediyeleri tekrar yüksek bir oyla geri alacağız" diye konuştu.

KARS

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Örgütü, Belediye Eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın katılımıyla seçim değerlendirme toplantısı yaptı. İl binasında yapılan toplantıda konuşan Bilgen, "Aramızdan bir arkadaşımızın babasından dolayı doğum yeri Irak. Bu durumun bizim burada ‘meclis üyesi bulamadığımız’ şeklinde yorumlanması ne kadar çaresiz, argümansız bir hale düştüklerini gösteriyor” dedi.

Diğer partilerin en yaygın kullandığı argümanlardan birinin de “HDP kazanacak ama Ayhan Bilgen bırakıp şehri gidecek” propagandası yapıldığını belirten Bilgen, “Seçimi kazandıktan sonra bunun tescili mazbatanın alınmasıdır. Mazbatayı alabilmemiz için de milletvekilliğini zaten bırakmamız gerekiyor. Dolayısıyla burada seçim akşamı sanki hukuki süreç tamamlanmış gibi, seçim mevzuatını da bilmeden yürüttükleri ikinci propaganda" diye konuştu.

Bilgen, "Biz burada çağrıda bulunuyoruz, bu şehirde adaylığa, şehri yönetmeye talip olanların mal varlıklarını açıklamalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Ardından konuşan diğer eşbaşkan adayı Şevin Alaca ise Kars halkının insani şartlarda yaşamak istediğini dile getirerek, “Biz de bu talepleri gerçekleştirmek için yola çıktık. Amacımız halk belediyeciliğini inşa etmek. Bu değişim ve dönüşümün en büyük adresi HDP’dir" diye belirtti.