HDP: Hüseyin Aykol'un kalemi Musa Anter'in kalemidir

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Azad Barış, Hüseyin Aykol'un tutuklanmasına tepki göstererek, "Aykol, Musa Anter’in kalemini taşıyan, enternasyonalist bir gazetecidir" dedi.

HDP Basın, Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Azad Barış, Gazeteci Hüseyin Aykol'un tutuklanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'UTANÇ TABLOSUNA BİR ÇENTİK DAHA'

"AKP iktidarı, basın özgürlüğü utanç tablosuna bir çentik daha attı. 2016’da KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eş genel yayın yönetmenliğini yapan Gazeteci Hüseyin Aykol, hakkında kesinleşen hapis cezası bulunması nedeniyle tutuklandı" diyen Barış, şunları kaydetti:

'AYKOL'UN KALEMİ SUSMAZ'

"Hayatını gerçekleri yazmaya adayan, özgür basın geleneğinin en önemli temsilcilerinden olan Aykol’un tutuklanması hem gazetecilere hem de Kürt halkına yönelik bir mesajdır. Bu mesajı verenler unutmasın ki, Hüseyin Aykol, Musa Anter’in kalemini taşıyan Kürt halkının derdini dert edinmiş enternasyonalist bir gazetecidir. Bugün Aykol’un kalemini taşıyan, onun yetiştirdiği yüzlerce onurlu gazeteci vardır. O gazeteciler Aykol’un özgür basın için verdiği mücadeleyi, gerçekleri yazma azmini; Kürtlerin, ötekilerin, ezilenlerin sesi olma kararlılığını sürdürecek, nesilden nesle aktaracaktır.

Basın özgürlüğü konusunda dünya sıralamasındaki yeri her geçen gün gerileyen, fikir ve ifade özgürlüğünün olmadığı, halkın haber alma hakkının engellendiği bu ülkede her şeye rağmen gerçekleri yazan gazetecilerin varlığı umuttur. Aykol, bu umudun yürütücüsü olan gazetecilerin hocası, ağabeyi, yoldaşıdır. Onun kaleminin duracağını, sesinin kısılacağını sananlar büyük bir yanılgı ve çaresizlik içindedir."

Açıklamanın sonunda, Hüseyin Aykol’un bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.