HDP ile CHP bayramlaştı: Dayanışmayı pekiştirelim

HDP, bayram vesilesiyle CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetlerini kabul etti. CHP heyeti, ziyarette HDP’yi Adalet Yürüyüşü'ne davet etti.

HDP, soykırımcı ve savaş politikalarından dolayı AKP ve MHP ile bayramlaşmazken, CHP, DSP ve Saadet Partisi'nin heyetlerini kabul etti. HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Parti Meclisi üyeleri Kemal Bülbül ve Leman Kiraz’dan oluşan HDP heyeti sırasıyla CHP, DSP ve Saadet Partisi'ni kabul etti.

CHP heyetinde İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, MYK üyeleri Suzan Şahin Dudu ve Kemal Güneri, DSP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı İhsan Feyzibeyoğlu, Parti Meclisi üyeleri Nursel Kızılırmak ve Hikmet Aydemir, Saadet Partisi’nde ise Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağdağ ile Fatih Beyazıt yer aldı.

HDP: DAYANIŞMAYI PEKİŞTİRMELİYİZ

HDP’li Erdoğmuş, Adalet Yürüyüşü’ne atıfta bulunarak, "Bunu izliyoruz, destekliyoruz. Çünkü kaos ve krizler, içerisinde kendi fırsatlarını da barındırırlar. Önemli olan bu fırsatların ve imkânlarının zamanlamasını, dayanışmasını pekiştirmektir” diye konuştu.

CHP'DEN TUTUKLU VEKİLLERE SELAM

CHP’li Kamil Okyay Sındır ise Ankara’dan İstanbul’a devam eden yürüyüşteki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiklerini ifade etti.

Sındır, “Bayramlar sevginin, barışın ve adaletin öne çıkarıldığı ve bir arada yaşamı geliştiren günlerdir. Bunu bayram sonrasında da büyütmemiz gerekir. Ancak ne yazık ki milli iradeyi temsil ettiği halde burada aramızda olmayan, tutuklu yargılanan başta eş genel başkanlar olmak üzere milletvekilleri var. Onlara da sevgi ve selamlarımızı iletmek isteriz” diye konuştu.

Yargının iktidarın tahakkümü altına girdiğini ifade eden Sındır, şunları söyledi: “Adaletin erozyona uğradığını düşünüyoruz. Ülkemizde adaleti yeniden yüceltebilmek, herkese adaletin sağlandığı ve herkesin güven içerisinde yaşadığı bir Türkiye’ye özlem duyuyoruz. Biz de sadece adalet isteyen genel başkanımızın arkasından yürüyoruz. Başta tutuklu eş başkanlar olmak üzere tüm HDP milletvekillerini ve tüm HDP örgütlerine iyi dileklerimizi, özgür, insanca yaşam dileklerimizi iletiyoruz."

'SİZİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ'

Sındır, Adalet Yürüyüşü ile ilgili olarak da “Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir” dedi.

Erdoğmuş ise Sındır’ın bu ifadelerine şöyle cevap verdi: “Umarım, toplumsal farklılıkların demokrasi paydasında buluşacağı birtakım imkanlara yol açar. Biz de aramızda iki bakanımız ve milletvekillerimizle aylar önce Cizre’ye çözüm için yürüdük. Ancak o günlerde her türlü engelleme ile karşılaştık. Polisler bizleri muhatap bile almıyordu. Yürüyüşümüzü dağlardan alternatif yolları deneyerek sürdürmek zorunda kalmıştık."

DSP VE SAADET PARTİSİ DE ZİYARET ETTİ

DSP heyetiyle gerçekleşen bayramlaşmada ise Erdoğmuş, “Partinizin iktidar olmaktan kaynaklı kazanımları var ve bu kökler halen yerinde duruyor. Bu dönem DSP’nin katkıları görünür kılınmasa da partinin yakın dönemdeki mirası ayrıca gelecekle ile ilgili katkıları çok olacaktır. Bu tür dönemlerde sorunların birlikte hızlı bir şekilde çözüm ihtiyacı vardır” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı İhsan Feyzioğlu, “Demokrasiye olan inancı yükseltmek gerekiyor” diyerek, demokrasinin bütün partilerin temsil edildiği bir parlamento ile mümkün olabileceğini ve bunun sağlanması için de diyalog geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi heyetiyle yapılan bayramlaşmada ise Erdoğmuş, Saadet Partisi’nin gelmiş olduğu geleneğe ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Erdoğmuş, “Erbakan Hoca'nın bıraktığı önemli bir miras var ama bu miras bazen görünür olmuyor, bazen de miras yediler tarafından tahribata uğratılıyor. Saadet Partisi’nden o mirasın hoyratça savrulmasını önlemesini bekliyoruz. Saadet Partisi’nin kimliğini, omurgasını muhafaza ediyor. İnşallah Saadet Partisi, yakın zamanda birtakım hamleler yapar. Diyarbakır’da AKP sizin tarlalarınızda. Erbakan Hoca'nın her zaman bölgede karşılığı vardır ve şu anda iktidar partisi o tarlaları yağmalamış durumda. Saadet Partisi’nin bölgede acilen hamleler yapması gerekiyor” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Atik Ağdağ da “Bölgemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hiçbir tabu gözetilmeden sıhhatli bir zeminde meseleleri masaya yatırıp müzakere yapmak gerekiyor. Nerede bir kan, zulüm varsa bu İslam coğrafyasındadır. Bunun boyutu var; emperyalist ülkelerin emelleri var. Ayrıca bu emellere hizmet eden zihniyetler var” diye konuştu.

Ağdağ, tutuklu HDP’li milletvekillerinin durumları ve yargı sürecine ilişkin HDP heyetinden bilgi aldı.