HDP: KHK'liler işe dönmeli, eşit infaz indirimi uygulanmalı

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu, KHK’li sağlık emekçilerinin göreve dönmesi ve tutsaklara dönük eşit koşullarda infaz indirimi uygulanması gerektiğini belirtti.

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu eş sözcüleri Necla Kurul ve Samet Mengüç, bugün yaptıkları yazılı açıklamada, "KHK’li sağlık emekçilerinin göreve dönüşü sağlanmalı" dedi.
Açıklamada, "Halk sağlığı ve sağlık sisteminin içinde bulunduğu vahim durumu Korona Virüs salgını yeniden hatırlattı. Salgının bulaşma hızı arttığı için vaka ve ölümlere dair eğriler hızla tırmanmaktadır" denildi.
12 bin sağlık emekçisinin ihraç edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Kamu emekçileri KHK ek listelerinden çıkarılıp işlerine döndürülmelidir" diye belirtildi.

'EŞİT İNFAZ İNDİRİMİ UYGULANMALI'

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu, cezaevlerindeki riske de dikkat çekerek, "Sosyal mesafeyi korumanın imkansız olduğu ve temel hijyen koşullarının bile sağlanamadığı cezaevlerinde, içinde KHK’lerle ihraç edilmiş bireylerin de olduğu siyasi mahpuslara Anayasa’nın 'eşitlik' ilkesi uyarınca ayrımcılık yapılmamalı, eşit koşullarda infaz indirimi uygulanmalıdır" denildi.