HDP kongre ve konferansa hazır

Bölge toplantılarını tamamlayan HDP, 4’üncü Olağan Kongre ve 3’üncü Büyük Konferansa gidiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 23 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştireceği 4’üncü Olağan Kongre öncesi bölge toplantılarını ve Gençlik Konferansını gerçekleştirdi.
Karadeniz, Ege, Çukurova, İç Anadolu, Serhat ve Marmara kadın ve karma bölge toplantılarını gerçekleştiren HDP, 24-25 Ocak tarihlerinde “Daha güçlü HDP, daha güçlü mücadele” ve “Hêvî em in, serkeftin a me ye” mottoları ile Ankara Hilton Otel’de 3’üncü Büyük Konferansını düzenleyecek. HDP'nin 3’üncü Kadın Konferansı ise “Özgürlükte ısrarlı mücadele de kararlıyız” ve “Em di azadiyê de bi israr di têkoşînê de bi biryar in” mottoları ile 18-19 Ocak tarihlerinde Ankara Hilton Otel’de yapılacak.

YOL HARİTASI TARTIŞILDI

HDP, 21 Aralık’ta Karadeniz ve Serhat, 22 Aralık’ta Ege, 28 Aralık’ta Marmara, 29 Aralık’ta Çukurova ve İç Anadolu bölge toplantılarını gerçekleştirdi. HDP'nin 7 bölgede yaptığı toplantı ve konferanslara; Samsun, Sinop, Rize, Ordu, Çorum, Giresun, Amasya, Trabzon, Zonguldak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Kars, İzmir, Antalya, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Yalova, Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Ankara, Konya, Kayseri, Kırşehir, Eskişehir illerinden katılımlar sağlandı. Toplam 1034 delegenin, MYK, PM üyelerinin, milletvekillerinin ve bileşen parti temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda HDP’nin siyasi ve örgütsel durumu ile yeni dönem yol haritası tartışıldı. 
7 bölge, 70 il, 650 delegenin katılımı ile konferans gerçekleştiren HDP, 4-5 Ağustos 2019'da da Amed'de 7 bölge, yaklaşık 70 ilden 650 delegenin katılımıyla geniş katılımlı bir konferans düzenledi. HDP'nin yaptığı konferanstan 15 gün sonra başta Amed olmak üzere HDP'li belediyelere karşı kayyum gaspları yapıldı.

500 KADIN TOPLANTIDAYDI

Yine 21 Aralık’ta Karadeniz, 20 Aralık’ta Ege ve Serhat, 22 Aralık’ta Marmara, 28 Aralık’ta Çukurova ve İç Anadolu Kadın Bölge toplantıları düzenlendi. Toplantılara çok sayıda kentten delege katıldı. Toplam 500 kadının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 3’üncü Kadın Konferansı delegeleri belirlendi.

GENÇLİK: FAŞİZMİ YENECEĞİZ

HDP 2’inci Gençlik Konferansı “Başkaldırdık direniyoruz, faşizmi yeneceğiz” mottosu ile 12 Ocak’ta HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa tüm bölgelerden 170 delege katıldı. Konferansta 45 kişiden oluşan yeni dönem Gençlik Meclisi belirlendi.
Bölge Karma ve Kadın Toplantıları ile Gençlik Konferansı’nda yapılan tüm bu tartışma ve öneriler 3’üncü Büyük Konferans’ta değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmeler ışığında HDP, 4’üncü Olağan Kongresi’ne gidecek.