HDP Kongresi: Her yer Efrin her yer direniş

“Umutla, cesaretle, kararlılıkla” ana temasıyla başlayan HDP kongresinde “Her yer Efrin her yer direniş” sloganları yükseliyor.

HDP’nin 3. Olağan Büyük Kongresi, Ankara’da büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Salonun tamamen dolduğu ve halen binlerce kişinin dışarıda olduğu HDP kongresinde atılan “Bijî Serok Apo” sloganı gerekçe göstererek, polis “yasadışı sloganlar atılması” durumunda müdahale edileceği tehdidinde bulundu. Salon girişinde bekleyenler kalabalığı “Bijî berxwedana Efrîn” sloganı atması üzerine de kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Basın mensuplarının salona bilgisayarlarını içeriye alabilmeleri polis engeline takılırken, tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve hiçbir basın mensubu bilgisayarını içeriye koyamadı.

Binlerce kilometrelik yoldan gelen ve ulusal ve yöresel kıyafetleriyle kongreyi renklendiren kadınlar, sık sık “Bijî berxwedana Efrin’e”, “Her yer Efrin her yer direniş” sloganlarını atıyor.

HDP Kongresine yurtdışından ve Güney Kürdistan’dan da çok sayıda konuk katılıyor. Katılanlarından bazıları şunlar: Avrupa Parlamentosu Sol Grup Başkanı Gabi Zimmer, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreteri Giacomo Filibeck, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri Pierre Laurent, Avrupa Parlamentosu Die Link üyesi Martina Michels, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi ve Filistin Ulusal Yönetimi üyesi Leyla Xalid, Irak Parlamentosunun YNK’li milletvekilleri Mele Kadir, İdris Sadiq, Kawa Nadir, Muhsin Osman, Kurdistan Hizbî Şui Genel Başkan Yardımcıları Umut Muhammed Salih, Nebes Mustafa Abdullah, Hizbi Zehmetkeşan MYK üyesi Goran Celal, Lübnan Komünist Partisi Politbüro Üyesi Yana Rim El Simrany, BASK Parlamentosu üyesi Unai Urruzun, BASK Sortu Üyesi İgor Zulaika, SRİZA, Kıbrıs AKEL, Portekiz Komünist Partisi, Fransa Komünist Partisi, Norveç İşçi Partisi, Fransa Sol Parti, Ermeni Devrimci Federasyonu, Lübnan Komünist Partisi, BASK’tan siyasi partiler, YNK, İrlanda İşçi Partisi, Almanya Sol Parti ve Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi temsilcileri.