HDP’li adaylar halkla buluşuyor

HDP’li milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri, 24 Haziran seçimlerine az bir süre kala seçmenlerle bir araya geliyor. HDP’liler sandık güvenliğine dikkat çekti.

Amed ve Adana’da seçmenlerle buluşan HDP’li adaylar çalışmalarını son ana kadar sürdürüyor.

AMED

HDP’nin Amed adayları, seçime 2 gün kala çalışmaları kapsamında kentin birçok ilçesinde ziyaret gerçekleştiremedikleri noktalarda ziyaretlerde bulundu. Bir yandan halkla buluşarak esnaf ziyareti gerçekleştiren adaylar, diğer yandan ikna çalışmaları yürüttü. Çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlayan aday Saliha Aydeniz, Bismil ilçesinde 20 köye ziyarette bulundu. Köy yolları boyunca tarım işçileriyle buluşan Aydeniz, “Seçim günü önce oyunuzu kullanın, ardından sandıkları koruyalım. O gün oyunuzu ve sandığınızı koruyun. Hep birlikte başaracağız” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, partililerle birlikte Kulp ve Lice ilçelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Her iki ilçede yoğun ilgi gören Paylan, sandıkların korunmasına dair halka bilgi verdi. Adaylar Remziye Tosun ve Abdurrahim Durmuş, Bağlar ilçesinde bulunan Metal İşleri Sanayi Sitesi'nde seçmenlerle buluştu.

Ziyaretler sırasında konuşan Tosun, seçmenlerin sandıklara sahip çıkması gerektiğinin vurgulayarak, “Oyumuzu kullanırken Sur’u, Cizre’yi, Taybet Ana’yı, Cemile’yi unutmayın. Artık çocuklarımız ağlamasın, toprağa sarılmak zorunda kalmayalım. Bu topraklara artık barış gelsin, çocuklarımız için özgür bir ülke var edelim” şeklinde konuştu.

HDP’nin genç adaylarından Dersim Dağ ise Yenişehir ilçesinde taziye ve ev ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretleri sırasında konuşan Dağ, partisinin Amed mitinginde seçim sonuçlarını ortaya koyduğunu ifade ederek, “Amed halkının kararını 24’ünden önce yapılan mitingle öğrendik. Biz kadınlar ve gençler olarak bu gidişata dur diyeceğiz. Böyle olmaz kadınlar izin vermez” diye konuştu. Halkın oy kullanma işlemi ardından sandıkları koruması gerektiğinin altını çizerek, gençlere müşahit olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Adaylardan Adnan Selçuk Mızraklı, partililerle birlikte Silvan Devlet Hastanesi’ne gelerek, hasta ziyaretleri gerçekleştirdi. Mızraklı, hastanenin başhekimini de ziyaret ederek, buradan ayrıldı. Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Mızraklı, Silvan’ın tarihsel, kültürel ve siyasal mirasa sahip bir şehir olduğunu ifade ederek, “24 Haziran’la beraber özellikle bu zorbalık ve diktatörlük rejimine hep beraber birer damla katarak birer güç ve kuvvet oluşturacağız. Bu süreci aşacağız” dedi. Daha sonra esnafla buluşan Mızraklı, çalışmaları kapsamında CHP’nin seçim bürosunu da ziyaret etti.

HDP’li aday Mehmet Temizyüz ise Hazro ilçesinin Dedaş köyünde Cuma namazı kılarak, burada partisinin İkna Heyeti ile birlikte kimi görüşmelerde bulundu. Temizyüz, köyün kanaat önderleri tarafından ilgiyle karşılandı. Temizyüz, kanaat önderleri ile partilerine destek vermesi noktasında görüşme gerçekleştirdi. Çalışmalarına dair bilgi veren Temizyüz, “Halk zaten ikna olmuş durumda. Şimdiye kadar AKP’ye verdikleri destekten dolayı, halka karşı mahçup olduklarını ifade ediyorlar. AKP’ye artık oy vermeyeceklerini aktardılar. Kentin tamamında görüşmeler gerçekleştirdik, herkes ikna oldu” dedi.

HDP’li adaylar İmam Taşçıer, Dersim Dağ, Semra Güzel, HDP Amed İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, Barış Anneleri ile birlikte çok sayıda yurttaşla Kayapınar ilçesinde kitlesel taziye ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretler sırasında konuşan HDP’li İmam Taşçıer, halk sandıklara giderek oy kullanması, ardından sandıklara sahip çıkması ve müşahit olma çağrısında bulundu. 24 Haziran’da oy kullanmanın önemine dikkat çeken Taşçıer, “Sistem tamamıyla değişiyor. Hukukun egemen olduğu, yargının bağımsız olduğu, Kürt halkın haklarının tanınması için ancak demokratik bir siyasetin yürütülmesi gerekiyor. Bunun için herkes oylara ve sandığa sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

ADANA

HDP Adana milletvekili adaylarının seçim çalışmaları devam ediyor. Adaylar, çarşı merkezindeki esnafları gezerek HDP'ye ve cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'a oy istedi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve adaylar Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz, Adana'daki sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Kürkçü, tüm baskılara rağmen ayakta oldukları ve mücadele ettiklerini dile getirdi. Kürkçü, "AKP çöküşe geçti. AKP bu seçimde ciddi ciddi sarsılacak. AKP son 5 yılda gerek hukuk, gerek adalet gerek insan hakları konusunda ekonomi ve yönetim konusunda çökmüştür. AKP bunun hesabını verecektir. Bizler kazanacağız" dedi.

Adaylar, daha sonra İzmir Genç LGBTİ Derneği işbirliği yürüttüğü LGBTİ+ Hakları Taahhütnamesi'ni imzaladı. HDP Adana il binasında gerçekleşen imzalamaya, LGBTİ' bireyler ile adaylar Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz, Beritan Önen ve Rozerin Tosun katıldı.

LGBTİ bireyler yaptıkları açıklamada, katmanlı ayrımcılığa maruz kaldıklarını dile getirdi. LGBTİ bireyler açıklamada, "Oyunu LGBT hakları için ver. Cinsiyette her tür ayrımcılık suçtur. Yerel yönetim bu suçların bağımsız yargıya taşınması ve halk nezdinde teşhir edilmesi için görev üstlenecek. Ayrımcı söylemlerin, baskının, fiziksel şiddetin muhatabı olan LGBTİ’ler işsizliğe, yoksulluğa ve geleceksizliğe itiliyor. Sokakta görünür olmaları 'mahalle baskısı' ile engellenen, evinden ve işinden kovulma tehdidi ile yaşayan LGBTİ’ler yok sayılıyor, seslerini yükseltmeleri engelleniyor. Eğitim ve istihdam süreçlerinden dışlanıyor, diğer kent yoksulları gibi çoğunlukla güvencesiz işlerde çalışıyorlar. LGBTİ’lerin eşitlik ve özgürlük hakları vazgeçilmezdir. Herkes gibi LGBTİ bireylerin de çalışma ve barınma hakkı yasal güvenceye alınacak" denildi.