HDP'li gençler: İktidar saldırıyor çünkü krizde

HDP Gençlik Yürütme Kurulu, gençliğin gözaltı-tutuklamalar ile teslim alınamayacağına dikkat çekerek, "Faşizme cevabımız, bulunduğumuz her alanda gençlik mücadelesini yükseltmek olacaktır" dedi.

HDP Gençlik Yürütme Kurulu, siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Gençlik Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın da gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Gözaltılar gençliğin iradesi yok etmek ve hazırlıklarını yaptığımız 2. HDP Gençlik Konferansı’nı engellemeye dönük saldırılardır" denildi.

'SALDIRILARIN SEBEBİ İKTİDARIN KRİZİ'

"Gençlik mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Üniversitelerde, sokaklarda, fabrikalarda baskılara karşı yükselen isyanı bastıramazsınız" mesajının verildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gençlerin, kadınların, emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin mücadelesi bastırılmaya çalışılıyor. Hak ve özgürlüklere dönük gerçekleştirilen bu saldırıların sebebi, iktidarın içerisine girmiş olduğu krizdir.

'DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!'

HDP Gençlik Meclisi olarak faşizme cevabımız, bulunduğumuz her alanda gençlik mücadelesini yükseltmek olacaktır. Yeni mücadele dönemine daha iyi hazırlanmak, tek adam diktatörlüğüne karşı gençlik kitlelerini harekete geçirmek için örgütleyeceğimiz 2. Konferansımız öncesi yapılan bu saldırılara karşı cevabımızı örgütlenerek, daha güçlü bir mücadele pratiği ve sözü ile vereceğiz.

Devraldığımız mücadele bayrağını düşürmeden taşıyacağız. Mehmet Tunç, 'vahşet bodrumlarında diz çökmeyeceğiz' demişti. Tarihte diz çökmeyenler kazanmış, son sözü hep direnenler söylemiştir.

Gençlik, Saray iktidarının baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacaktır."