HDP'li Paylan: Yan yana durmalıyız

HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, HDP’li belediyelere haksızlık yapıldığının farkında olan Türkiye kamuoyunun daha fazla tepki göstermesini beklediklerini belirterek, “Omuz omuza ve yan yana olmamız gerekiyor” dedi.

HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, HDP’li belediyele sahip çıkma konusunda yeterli cesaret gösterilirse İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmeyeceğini söyleyerek, bugün Amed, Van ve Mardin'i kurtarmanın, korku iklimini de dağıtacağını vurguladı.

AKP-MHP hükümetinin, HDP'li üç büyükşehir belediyesini gasp ederek, devlet memurlarını kayyum olarak atamasına yönelik başlatılan Demokrasi Nöbeti 19. gününde devam ediyor. Amed, Van ve Mardin’de her gün alanlarda olan HDP'liler, kayyumlar gidene kadar direnişlerine devam edeceklerini söylüyor. HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, Türkiye'nin batısındaki tepkilerin yeterli olmadığını ama her şeye rağmen büyük bir haksızlık yapıldığına dair duygunun hakim olduğunu söyledi.

AKP’NİN KAMPANYASI TUTMUYOR

AKP'nin HDP'li belediye eşbaşkanları hakkında yürüttüğü önyargı kampanyasının 'bölücülük' gibi söylemler üzerinden gittiğini söyleyen Paylan, şöyle devam etti: “AKP'nin bu kampanyası tutmuyor. Dağa para gönderdiğimize dair yalanlar ve iftiralar atıyorlar. Bu iftiralar da tutmuyor. Batı kamuoyu, önceki seferden farklı olarak büyük bir haksızlık yapıldığının farkındadır. Elbette eylem düzeyinde yeterlilik yok. Seçmen net bir şekilde Ankara, İstanbul, Adana, Mersin ve İzmir'de tavrını ortaya koydu. Erdoğan'ın bütün yaftalama ve düşman politikalarına rağmen seçmen bir arada durdu."

AMED'İ KURTARIRSAK İSTANBUL'U KAYBETMEYİZ

Erdoğan'ın otokrat tavrına karşı bütün halkların bir arada durduğuna işaret eden Paylan, şunları söyledi: “Erdoğan'a karşı birleşerek kaybettirdiler. Erdoğan şimdi de Amed, Van ve Mardin'e saldırdı. O yüzden de batı kamuoyu, daha fazla bu üç kentimizin yanında durmalı. Bu çağrıyı yapıp, bu yönde cesaretlendirmeye çalışıyoruz. Ne mutlu ki bazı CHP'li arkadaşlarımız bu konuda yeterli tavrı gösteriyorlar. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yine Ali Şeker ve diğer birkaç değerli CHP'li arkadaşımızın duruşu kıymetlidir. CHP'nin kurumsal olarak da aynı cesareti göstermesi gerekir. Eğer bu cesareti şimdi gösterirsek İstanbul ve Ankara'yı da kaybetmeyiz. Bugün Amed, Van ve Mardin'i kurtarmak, bu korku iklimini dağıtır. Omuz omuza ve yan yana olmamız gerekiyor. Demokrasiye inanan herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz.”