HDP’li vekili adayları Şırnak, Antep ve Iğdır’da halkla buluştu

HDP’nin seçim çalışmalarında en çok dikkat çeken yerlerden Şırnak başta olmak üzere birçok merkezde bugün de kitlesel halk buluşmaları gerçekleşti. HDP’li adaylar, “Oylarımıza sahip çıkmak, Taybet Ana ve Cemile Çağırga'ya sahip çıkmaktır” mesajı verdi.

Halklarının Demokratik Partisi’nin (HDP) seçim çalışmaları sürüyor. Başta Şırnak ve ilçeleri olmak üzere farklı noktalarda seçim bürolarının açılışı ve halk ziyaretleri yapıldı.

İşte HDP’nin bugünkü seçim takvimi:

ŞIRNAK

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, HDP adayları Hasan Özgüneş, Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz’ın katılımıyla ilk seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde Şırnak merkezden çok sayıda aracın içerisinde bulunduğu konvoyla Uludere’ye geçen ve burada şehir turu gerçekleştiren HDP’liler açılış için Beytüşşebap’a doğru yola çıktı.

Yol üzerinde bulunan köylerdeki halk tarafından alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde karşılanan HDP’liler, özellikle çocuklar ve kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yoldan geçen araç sürücülerinin korna çalarak destek verdiği partilileri selamlayan kitle sık sık, “Bijî HDP” sloganları attı. Araçlarının geçtiği her yerde yurttaşların sokağa döküldüğü HDP’liler, Beytüşşebap girişinde bir süre polisler tarafından bekletildikten sonra ilçeye giriş yaptı. Burada kendilerini bekleyen yurttaşlar tarafından sloganlarla karşılanan partililer, bir süre halaya durdu.

Programın açılışında konuşan HDP adayı Hasan Özgüneş, halkın baskı ve şiddete asla boyun eğmediğini belirterek, “Halkımız sandıklarına ve iradelerine de sahip çıkacak. AKP hükümetinin iktidarına son vermek bizlerin elinde. Bir oy ile onları tarihin kirli raflarına yollayabiliriz" dedi. Daha sonra konuşan aday Nuran İmir ise, “Taybet Ana ve Cemile Cağırga hala bu halkın hafızasında ve yüreğindedir. Öldürülen çocuklarının hesabını onlardan soracağız. Oylarımıza sahip çıkmak, Taybet Ana ve Cemile Cağırga'ya sahip çıkmaktır" dedi.

HDP adayı Hüseyin Kaçmaz da halkın MHP ile ittifak kuran AKP’ye sandıkta cevap vereceğini belirtti. Konuşmaların ardından, büronun açılışı gerçekleştirildi.

HDP’nin Şırnak adayı Serdar Küni ve beraberindekiler de İdil ilçesine bağlı bazı köylerde halkla bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan ziyaretlerin ardından Küni ve beraberindekiler, kente bağlı Sırtköy Beldesi’nde (HDP) iftar için kurulan yeryüzü sofrasına katıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı iftarda, seçimlerin hakkında sohbet gerçekleştirildi.

ANTEP

HDP Antep İl Örgütü seçim çalışmalarını şehir merkezinde ve ilçelerde sürdürüyor. Sabah saatlerinde şehrin dört bir yanına dağılan adaylar gece geç saatlere kadar çalışarak çalınmadık kapı bırakmıyor. HDP’nin etkinliklerine ve gezilerine büyük bir ilgi gösteren Antepliler, HDP’li adayları coşkuyla karşılıyor.

HDP Gençlik Meclisi üyeleri adaylar Mahmut Toğrul ve Atiye Okay’la beraber Şahinbey ilçesinde bulunan Yeşilsu Parkında stant açtı. HDP’li gençler halka Kürtçe ve Türkçe bildirileri dağıtırken standı ziyaret edenlere ise HDP’yi anlattı. Standın yanı başına konulan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın maketine ise gençler büyük ilgi gösterdi.

Stant ziyaretinin ardından Mahmut Toğrul, HDP Şehitkamil İlçe Örgütünün Gazikent mahallesinde düzenlediği esnaf gezisine katıldı. Ekonominin kötü olmasından yakınan esnaflara Toğrul, 24

Haziran’da HDP’nin güçlü bir şekilde meclise girerek esnafın hakkını savunacağını söyledi.

HDP’liler seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Mühendis ve Mimarlar Oda Birliği’nin (TMMOB)

Antep Şubesini de ziyaret etti. Ziyarete milletvekili adayları Güler Erat, Mahmut Toğrul, Atiye Okay ve

HDP’li yöneticiler katılırken Oda Başkanı Özgür Girişken ve yönetimi HDP heyetini sıcak bir şekilde karşıladı. Ziyarette Antep ve ülke genelinde ki çarpık yapılaşmaya ve rantçı imar politikasına dikkat çeken mimarlara HDP’li adaylar, çarpık yapılaşmaya ve rantçı imar politikasına karşı mecliste mücadele etme sözü verdi.

HDP’li adaylar şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de seçim çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda.

IĞDIR

Sabah saatlerinde Iğdır kent merkezinde bulunan seçim lokalinde bir araya gelen HDP milletvekili adayları ile il yöneticileri ve yurttaşlar Karakoyun ilçesi esnafını ziyaret etti. Ardından da Karakoyun’un köylerinde çalışmalarını yürüten HDP’liler gittiği her yerde büyük bir coşku ile karşılandı. HDP’liler, Karakoyun’a bağlı Taşburun beldesi, Bulakbaşı köyü ve Ağrı Dağının eteklerinde bulunan İslam (Kafir) köyü Bêriyê Köyü (Aktaş), Yazlık (Tereş) köylerini ziyaret etti. Ardından da Ermenistan sınırında bulunan Kerimbeyli (Milo) köyü ve Bekirhanlı köyünde yurttaşlarla bir araya gelindi. Aşağı, Orta ve Yukarı Alican, Cennetabat, Mürşitali, Hüseyinkent köylerinde de HDP’liler yüzlerce kişi tarafından halaylarla karşılandı.

Karakoyun ilçesinde Azeri esnaf bir kadın HDP’nin çok geniş bir yelpaze ve düşünceye sahip olduğunu belirterek, özellikle kadın ve çocuk haklarını savunmasının HDP’y oy verme nedeni olduğunu söyledi. Yine Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ile sohbet eden yaşlı bir kadın daha önce diğer partilere oy verdiğini, ancak gördüğü adaletsizlik nedeniyle bu seçimlerde HDP’ye oy vereceğini söyledi,

Habip Eksik ise, şoför ve nakliyecilerle yaptığı sohbette Iğdır’ın üç ülke ile sınırı olan nadir bir il olduğunu belirterek, “Şoför ve nakliyecilerimizin durumu ortada. Artan mazot nedeniyle iş yapamaz hale geldiğinizi biliyoruz. Bu düzenin değişmesi için 24 Haziran’da sandıklara gitmemiz gerekiyor” dedi. Bu esnada Şoförlerden biri sınırdan beş litre mazot fazla getirdiklerinde çok yüksek para cezalarının verildiğini belirterek, “Birçok arkadaşımız yediği cezalardan dolayı iş yapamaz hale geldi. Şimdi birçok arkadaşımız sabahtan akşama camii bekçiliğini ve temizliğini yapıyor ve evine ekmek götüremiyor. Sandıkta oylarımızla bunun hesabını soracağız” dedi.

Karabulak köyünde ise Mehmet Yılmaz, oyların namus olduğunu ve namusun satılamayacağını söyleyerek, “Kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın oyumu Demirtaş ve HDP’ye vereceğim. Zahmet edip köyümüze gelmeseydiniz. Oyumuzun rengi bellidir. Bazıları sürekli Demirtaş’a ‘terörist’ diyor. Milyonlarca insan Demirtaş’a oy veriyor. Bunların hepsi terörist mi? Asıl teröristler Demirtaş’a terörist diyenlerdir” şeklinde tepki gösterdi.

Bêriyê köyünde ise HDP anons aracından çalınan müzikler eşliğinde çocuklar halaya durdu. Milletvekililerinin katıldığı halaya bir çocuğun halay başı çekmesi renkli görüntülere sahne oldu.

İslam (Kafir) köyünde 70 yaşındaki Gozel anne 24 Haziran’da oyunu kullanmak için köye geldiğini belirterek, herkesin 24 Haziran’da bulunduğu yerden gelip oyunu kullanma çağrısı yaptı. Gozel anne oylarıyla Demirtaş’a dört duvar arasından çıkaracaklarını ve kazanacaklarının vurgusunu da yaptı.

Kerimbeyli köyünde HDP’liler coşku ile karşılandı. Burada konuşan 80 yaşındaki Esmer anne de namus ve şeref için, gençlerimiz için tutuklanan, öldürülen insanlarımız için oyumu HDP’ye vereceğim. Sadece oyumu değil canımı HDP’ye vereceğim” demesi üzerine büyük bir coşkuyla alkışlandı.

Ardından Mürşitali Köyüne geçen HDP’liler yüzlerce kişi tarafından köy meydanında karşılandı. Burada yurttaşlar ve HDP milletvekilleri ile yöneticiler hep birlikte halaya durdu. Halayın ortasında oynayan DOWN sendromlu bir çocuk ise güzel görüntülere neden oldu. Halaydan sonra yapılan konuşmalar sonrasından köyden ayrılan HDP’lileri yediden yetmişe kadın, çocuk, erkek, yaşlı herkes kapısının önüne çıkarak Zafer işaretleri ile uğurladı.

Ardından kent merkezine geçildi.