HDP'li vekiller "Direniş Nöbeti"ni başlattı

Amed'de grup toplantısını yapan HDP'li vekiller, “Direniş Nöbeti”ni başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım" sloganıyla bu haftaki Meclis grup toplantısını Amed'de yaptı. Ekin Ceren Parkı’nda düzenlenen grup toplantısını izlemek isteyen halk polis engeline takıldı. Vekiller, parkı ablukaya alan ve halkın girişini engelleyen polisin bariyerlerle çevirdiği parkta toplantısını yaptı.

“Türkiye açık cezaevine dönüştü” diyen HDP’li vekiller, grup toplantısından sonra tepkilerini volta atarak gösterdi.

Protestonun ardından “Direniş Nöbeti” başlatıldı. Parkı dört bir yandan çevreleyen polis bariyerlerinin dibinde oturarak Direniş Nöbeti’ne başlayan HDP'liler, gündemdeki gelişmelere dair sohbet ediyor.

Direniş Nöbeti’ne parti yöneticileri de katılarak destek verdi. Direniş boyunca her saat başı yaşanacak gelişmelere ilişkin açıklama yapacak olan HDP’li vekiller, yine her gün saat 11.00’da parkta basın açıklaması yapacak.

NÖBETE KATILANLAR

Amed'de 31 Temmuz’a kadar Direniş Nöbeti tutacak olan HDP’li vekiller şunlar: HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Amed milletvekilleri Feleknas Uca, Nimettullah Erdoğmuş, Ziya Pir, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir.

HDP’lilerin Direniş Nöbeti, Amed'den sonra İstanbul, Van ve İzmir’de de yapılacak. Birer hafta sürecek olan Direniş Nöbeti’nin her birine 10 vekil katılacak.

4 KASIM'A KADAR TOPLANTI VE MİTİNGLER

HDP, geçen hafta İstanbul’da açıkladığı 9 maddelik “Demokratik Çözüm Deklarasyonu”ndan sonra eylem takvimini açıklamıştı. Parti, 4 Kasım’a kadar halk toplantıları ve büyük bölge mitingleri düzenleyecek.