HDP'liler adliye önünde: Gençleri bırakın!

Çağlayan Adliye’sine getirilen 35 HDP Gençlik Meclisi üyesinden 20’sinin tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmesi, adliye önünde protesto edildi.

HDP Gençlik Meclisi üyesi 35 kişi, İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde 8 gün gözaltında tutulduktan sonra Çağlayan Adliye’sine sevk edildi. Gözaltı sürecinde işkencelere maruz kalan gençlerden 15’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 20’si ise tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Gençlerin mahkemeye çıkartıldığı saatlerde adliye önüne akın eden HDP İstanbul Örgütü ise gençlerin derhal serbest bırakılması talebiyle eylem düzenledi. Gençlerin ve ailelerin ön saflarda yerini aldığı eyleme, HDP İstanbul il eşbaşkanları Erdal Avcı ve Elif Bulut'un yanı sıra çok sayıda HDP yöneticisi ile üyesi katıldı.

‘ÇALIŞMALARIMIZ ENGELLENMEK İSTENİYOR’

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganları atıldı. İlk konuşmayı yapan HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Erdal Avcı, bu keyfi gözaltılarla HDP’nin çalışmalarının engellemek istendiğini vurguladı.

‘ORTAK YAŞAMA DİNAMİT!'

Gençlik meclisi üyeleri serbest bırakılana kadar adliye önüne bekleyeceklerini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti: “Bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Bu ülkede birlikte yaşam koşulları devam ettirilecekse, asgari evrensel hukuk uygulanmalıdır, bu ihlal edilmemelidir. Ortak yaşama dinamikleri dinamitlenmemelidir. Tüm gerekli mecralar asgari özen göstermelidir. Bu konuda ısrarlarımız devam edecektir. Bugün burada gençlik meclisi üyesi çalışanlarımızın serbest bırakılması ve özgürce siyaset yapabilmeleri için destek olacağız ve onlarla beraber çalışmaya devam edeceğiz."

AV. KOCAOĞLU: GÖZALTINDA İŞKENCE GÖRDÜLER

HDP Gençlik Meclisi üyelerinin dosyasını ve gözaltı sürecini takip eden Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) avukatlarından Müslüm Kocaoğlu, 8 Kasım 2019 tarihinde gözaltına alınan müvekkillerinin 4 gün gözaltında tutulduktan sonra hukuka aykırı bir biçimde haklarında tekrar 4 günlük ek süreli gözaltı kararı verildiğini aktardı. Bugün 35 gencin savcılığa sevk edildiğini, 15’inin adli kontrol ile serbest bırakıldığını, 20’sinin tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildiğini aktaran Kocaoğlu, müvekkillerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Müvekkillerinin gözaltı sürecinde işkence gördüğünü de açıklayan Kocaoğlu, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Eylem, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi.