HDP’liler birçok merkezde seçmenlerle buluştu

HDP, seçim çalışmaları kapsamında birçok noktada çeşitli etkinlikler düzenledi.

HDP’liler, Mardin, Hakkari, İstanbul ve Amed’de seçmenlerle buluştu.

MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Tevgera Jinên Azad (TJA) üyeleri, Devrim mahallesinde kurulan Çarşamba Pazarı esnafına ve halka seçimlere ilişkin bildiri dağıttı. Pazar esnafı tarafından sıcak bir şekilde karşılanan kadınlara, alışveriş yapan halk da zılgıt ve zafer işaretleri ile destek verdi.

HAKKARİ

Hakkari’deki 24 Haziran genel seçim çalışmaları Çukurca’ya bağlı Üzümlü (Deştan), Köprülü (Gêman) ve Akkaya (Serespî) köylerinde devam etti. Öğlen saatlerinde Çukurca İlçe merkezinden köylere geçen HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, Hakkari Eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, HDP ve DBP il yönetimi ile Çukurca ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş ile köyleri dolaştı.

Yüksekova ilçesine bağlı Doski mıntıkasında da Adaklı (Alekanan), Bulaklı (Memkan), Bataklı (Slivanan), Gürdere (Civyan), Çimenli(Gêripiri) ve Çatma (Susyan) köylerine ziyaret yapıldı.

Ziyaretlerde DBP Eşgenel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Eski milletvekilli Av. Hamit Geylani, DTK Divan üyesi Dilek Adsan, DTK Kadın Meclisi Sözcüsü Ruken Akçan, HDP milletvekili adayı Dr. Sait Dede, yerine kayyum atanan Gever Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay, HDP-DBP İlçe örgütleri katıldı. Köyün girişinde zılgıt, alkış, slogan ve zafer işareti ile karşılanan HDP'liler köy meydanına geçerek sohbet etti.

Kent adayı Sait Dede seçim güvenliğine dikkat çekti. HDPliler gerçekleştirdikleri seçim ziyaretlerin ardından Kamışlı (Sinava) köyüne geçerek taziye ziyaretinde bulundu.

AMED

HDP Bismil İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında ilçenin Barawa bölgesindeki kırsal mahallelerindeki halkı ziyaret etti. Araç konvoyu eşliğinde yapılan mahallelerin gezilerinde evlerde yurttaşları ziyaret eden HDP Amed Milletvekili adayı Saliha Aydeniz ile birlikte partililer, HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy istedi.

İSTANBUL

HDP İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayları, Kadıköy Yeldeğirmeni’nde bulunan Kiğı-Karakoçan-Adaklı-Yayladere-Yedisu-İlçeleri Derneği (KAYY-DER) üyesi kadınlarla bir araya geldi. Buluşmaya HDP İstanbul adayları Melekfer Borak Turgut, Dürdane Bulgan, Tülin Aydın, Servet Güngördü, Aylin Acaloğlu, Meral Çakıcı, Özgür Kadın Kongresi Üyeleri (KJA) katıldı. Buluşma kadın adayların kendilerini kısaca tanıtması ardından sohbet eşliğinde devam etti. Kadın adaylar neden HDP'den aday olduklarını anlattı.

İlk olarak konuşan HDP İstanbul Milletvekili adayı Tülay Aydın, AKP’nin kadın emeğini yok saydığını belirterek, “Erkeklerle aynı işyerlerinde çalışmamıza rağmen eşit işe eşit ücret alamıyoruz” dedi. Bir diğer HDP'li aday Meral Çakıcı ise Türkiye’de kadın çalışmalarında aktif görev aldığına söyledi.

Özgür Kadın Kongresi üyesi Pınar Kandal da, halklar ve kadınların birbirlerine dokunduğu zaman birbirlerini anlayabildiklerini ifade etti.

KAYY-DER üyesi Zeynep Kuloğlu da “HDP bizim için bir okuldur. Önemli olan onu insanca görebilmektir” diye belirtti.

Sohbetin ardından adaylar Kadıköy’de bildiri dağıtarak, “Bir oy HDP’ye Bir oy Demirtaş’a” çağrısı yaptı.