HDP’liler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

HDP’li milletvekili adayları gittikleri her yerde kitlesel bir şekilde karşılanıyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala HDP’liler de geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyor.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde Güzelevler, Çırık ve Doğankent mahallesinde ve Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu ve Karasu mahallesinde halk toplantısı yapılarak siyasi süreç değerlendirildi. Diğer yandan kadınlar Denizli mahallesinde şölen düzenledi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Adana HDP kadın milletvekili adaylarında katıldığı şenlikte coşkulu anlar yaşandı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlik Grup Qerin’in sahneye çıkmasıyla halaylarla ve şenliğe katılan kadınların yöresel kıyafet giymesiyle alan renklendi.

Meral Danış Beştaş, HDP’nin barajı aşmasıyla mecliste çok renkli ve kültürü yaratacağını belirtti. HDP’nin barajı aşmaması durumunda ise ülkenin uçurumun kıyısına gideceğini belirten Beştaş, “AKP ve MHP ülkeyi uçurumdan aşağı götürecektir. İşte biz HDP olarak bunlara karşı siyaset yürütüyoruz. Onlar ülkeyi uçurumdan aşağıya götürmeye çalışacak bizler ise kurtarmaya çalışacağız” diye konuştu.

MERSİN

HDP seçim çalışmaları kapsamında Akdeniz ilçesi Yeşilçimen Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı, Toroslar ilçesinde ise kahvehane ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP milletvekili adayı Fatma Kurtulan, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldığını belirterek, “Hızla hedeflerimizi amaçlarımızı, umutlarımızı özlediğimiz Türkiye’yi kurmak üzere 24 Haziran’a yaklaşıyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak ile yaptığı telefon görüşmesi konuşması halka dinletildi.

Toroslar ilçesinde yapılan kahvehane gezilerinde konuşan HDP milletvekili adayı Atilla Güney, AKP MHP’in cumhur ittifakının halklar için tehlikesine dikkat çekerek, bu ittifaka verilecek her oyun kanın yeniden oluk oluk akması anlamına geleceğini söyledi.

TEKİRDAĞ

HDP Tekirdağ milletvekili adayları ve HDP milletvekili Lezgin Botan, seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’de büro açılışları ve gerçekleştirilen şölene katıldı. İlk olarak Karaağaç Mahallesi’ne gelen heyeti çok sayıda kişi karşıladı.

Karaağaç’ın ardından Kızılpınar’a geçen HDP’liler, burada büro açılışı ve sanatçı Xero Abbas’ın katıldığı şölene dahil oldu. Binlerce kişinin katıldığı şölen büyük bir coşkuyla başladı. Şölende cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Tekirdağ halkına gönderdiği mesaj okundu.

Lezgin Botan, Çerkezköy'ün, emeğin, barışın, adaletin kardeşliğin kenti olduğunu vurgulayarak, "Ant olsun ki Selo Başkan'ın cesaretiyle, annelerimizin duasıyla bu hırsızları 24 Haziran'da sandıklara gömeceğiz" şeklinde konuştu.

Botan'ın konuşmasının ardından sanatçı Xero Abbas sahneye çıktı.

İZMİR

Sabah saatlerinde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ziyareti ile çalışmalarına başlayan HDP İzmir milletvekili adayları, DİSK yöneticileri ile bir araya geldi. Adaylar Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Elfesya Nas, Derkay Tan’ı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK yöneticileri karşıladı. Karşılıklı görüş alışverişinin ardından adaylar kentteki çalışanların sorunlarını dinledi. DİSK ziyaretinin ardından adaylar Serpil Kemalbay, Mervan Sincar ve Mahsun Korkmaz Gaziemir’de bulunan Serbest Bölgede TÜRK İŞ'e bağlı TEKSİF sendikasına üye oldukları için işten atılan HUGO BOSS işçilerini ziyaret etti.

Konak Meydanı’nda stant açan HDP milletvekili adayları Kamuran Akkuş, Cemile Aydın, Ceyhan Akay ve Abdullah Akdeniz, yurttaşlara bilgi dağıtarak yurttaşları HDP’ye destek vermeye davet etti. Stanta gelen ve CHP’li olduğunu ifade eden bir kadın, 24 Haziran’da HDP’yi destekleyeceğini söyledi.

HDP İzmir 2’inci bölge Milletvekili adayları İdil Uğurlu, Mehmet Aker, Süleyman Gündüz, Elfesye Nas ve Tamer Aydın’ın katılımıyla Bayraklı ilçesine bağlı Yamanlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.

MANİSA

HDP Manisa İl Örgütü, esnaf ziyaretleri ve bildiri dağıtımı yaptı. Yine kadın çalışmalarının da olduğu kentte HDP’li kadınlar ev ziyaretleri gerçekleştirerek kadınlarla bir araya geldi. HDP Manisa Milletvekili Adayı Sırrı Sakık da gün içinde Silopi’deki sokağa çıkma yasakları döneminde öldürülen 3 Kürt kadınından biri olan DBP PM Üyesi Seve Demir’in annesi Sakine Demir’i ziyaret etti. Ziyarette Sakık, Demir’i kaybetmenin Türkiye halklarının mücadelesi için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, Seve ve arkadaşlarını asla unutmayacaklarını, mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Anne Demir de kızının anısına bağlı kalarak mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

HDP’nin çalışmaları Manisa’da akşam saatlerinde de sürdü. HDP adayları Sakık, Adnan Mankan, Hasret Aslan, Cevdet Yıldız ve Birgül Sağsöz katılımı ile Salihli Gaffar Okkan Mahallesi’nde yapılan büro açılışına binlerce kişi katıldı. Adnan Mankan da konuşmasında “Biz bu seçimi istemedik. Ama bu seçimi isteyenlerin 24 Haziran’da onların o bir mühürlük canlarına, HDP’ye oy vererek son vereceğiz” dedi.

AYDIN

HDP Aydın il örgütü de çalışmalarına aile ziyaretleri ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor. Efeler ilçesinin Çeştepe, Yeniköy, Kadıköy ve Mimar Sinan mahallelerinde yurttaşlarla bir araya gelen Ayfer Demirel ümitli olduğunu 24 Haziran’da halkın desteği ile başaracaklarını söyledi.

ŞIRNAK

HDP Şırnak İl Örgütü, Silopi’ye bağlı Başverimli (Tilqebîn) Beldesi’nde yüzlerce yurttaşın katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. HDP Belde Örgütü binası önündeki alanda gerçekleştirilen açılışa, HDP adayı Hüseyin Kaçmaz, YSK tarafından adaylığı veto edilen Abdullah Güngen ile çok sayıda partili katıldı. Kadınların ve gençlerin yoğunlukta olduğu yüzlerce kişinin hep birlikte çektiği halaylar ile başlayan programa çevre köylerden de katılım sağlandı.

Bazı kadınların yöresel kıyafetleri ile renklendirdiği alanda sık sık, “Taybet Ana ölümsüzdür” sloganları yükseldi. Belde halkının büyük çoğunluğunun katıldığı açılış programında yaşlı insanların kendine özgü çektiği halaylar dikkat çekti. HDP bayrakları ile süslenen ve coşkunun hakim olduğu alanda yurttaşlara seslenen Hüseyin Kaçmaz, bölge halkının kendilerine düşmanlık eden MHP-AKP ittifakının yanında yer almayacağını vurguladı. Kaçmaz, sokağa çıkma yasağı sırasında cenazesi 7 gün yerde kalan Taybet İnan’ı unutmayarak sandık başına gidileceğine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından, Demirtaş’ın yaptığı konuşma dinletildi. Demirtaş’ın mesajını pür dikkat dinleyen yurttaşlar, gece geç saatlere kadar süren programda bol bol halay çekti.

İDİL

İdil ilçesine bağlı Karalar (Ereban) Beldesi’nde de HDP’liler yeryüzü sofrasında halk ile bir araya geldi. Yerine kayyum atanan İdil Belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi iftar programına katıldı. Yemeğin ardından HDP’liler halkla seçimlerin önemi hakkında bir süre sohbet etti.