HDP Mersin’de esnaf ziyaretiyle seçim startını verdi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mersin’de hal esnafını ziyaret ederek seçim startını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Mersin’de hal esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Sabahın erken saatlerinde Hal Kompleksine giden HDP’liler halde yoğun ilgi ile karşılandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre esnaflardan biri, "AKP hükümetinin politikalarından bıktık. Bunların yüzünden aç kaldık. AKP'nin gitmesi gerek" diyerek sorunlarını özetledi.

Bir başka hal esnafı, "Bu hal kompleksinde yaklaşık bin esnaf var ve herkesin de borcu var. Bin esnaftan yaklaşık 900 esnaf bankalara kredi borcu var. Esnaf artık kan ağlıyor. Bu hükümete her gün dua ediyorum ama kötü dualar ediyorum. Bunların artık gitmesi gerekiyor" diye konuştu.

AKP'nin çiftçi ve esnafı görmezden geldiğini belirten diğer bir esnaf, herkesin borç batağında olduğuna dikkat çekti. Herkesin boş vaatlerle kandırıldığının altını çizen esnaf, "İnanın bankalara ya da bunların vaatte bulundukları kişilerin yanına gittiğinizde bir şey alamıyorsunuz. Kısacası AKP'li olmadığınız zaman bir şey alamıyorsunuz. Alabilmeniz için AKP'li olmanız gerekir. Bunlara Eş Genel Başkanımızın dediği gibi, 'Bunlara Kürt tokadı lazım’” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında bir esnaf, Temelli ve heyettekiler için karpuz kesip ikram etti. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Temelli, seçimin ilk startını Mersin'de verdiklerini dile getirdi.

Hal esnafının sorunlarını dilediklerini sözlerine ekleyen Temelli, esnafın kötü durumda olduğunu kaydetti. Temelli, "Seçimin İlk startını, bizler yılın ilk karpuzu ile verdik" diye esprisini yaptı.

Temelli ve heyettekiler, seçim çalışmaları kapsamında saat 11.00'de il binasında partililerle bir araya gelecek. Daha sonra da saat 13.00’te 33 Düğün Salonu'nda halkla bir araya gelecek.