HDP: Mülteciler insan ticareti kıskacından kurtarılmalı

HDP'li Gülsüm Ağaoğlu, Pakistanlı göçmenlere dönük işkenceye dikkat çekerek, "Mülteciler insan ticareti kıskacından acilen kurtarılmalı" dedi.

HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu'ndan Sorumlu MYK Üyesi Gülsüm Ağaoğlu, yazılı açıklamasında, "57 Pakistanlı göçmenin İstanbul Arnavutköy'de bir bodrumda insanlık dışı bir şekilde ellerinden ve ayaklarından zincirlenmiş olarak tutulmaları son derece vicdan yaralayıcı ve kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Ağaoğlu, "Göç ve mülteci meselesinin giderek kronikleştiği ve bunun üzerinden oluşan milyarlarca dolarlık kara para trafiğinin çok daha büyük insanlık dramlarına gebe olduğu açıktır" diyerek, şöyle devam etti:

'SİYASİ SORUMLUSU AKP'

"Özellikle insan kaçakçılığı şebekeleri büyük paralar karşılığında insanları Avrupa'ya ulaştırma vaadiyle kandırarak tuzağa düşürmektedirler. On binlerce insanın yaşadığı mağduriyet insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamındadır.

AKP iktidarının uluslararası suç şebekeleriyle gerçek anlamda mücadele etmediği aşikârdır. Kadın, çocuk demeden on binlerce insanın ölümüne yol açan savaş politikalarının bir diğer sonucu olarak yaşanan bu gelişmelerin siyasi sorumlusu AKP iktidarıdır.

İnsanların suç örgütlerinin tuzaklarına düşmeleri sonucu büyük bir trajedi yaşanırken, iktidar bu vakalar başka bir ülkede yaşanıyormuşçasına duyarsızlık sergilemektedir. Bu yaşananların göz ardı edilmesi ve hatta perdelenmeye çalışılması insanlık suçuna ortaklıktan başka bir anlama gelmemektedir."

HDP'li Gülsüm Ağaoğlu, açıklamasının sonunda şöyle dedi:

"Hükûmeti ve mültecilerle ilgili tüm uluslararası kuruluşları bu suç şebekelerini açığa çıkarmak ve yeni insanlık dışı trajedileri engellemek adına harekete geçmeye çağırıyoruz."