HDP: Mülteciler kaza geçirmedi, öldürüldü!

HDP, Edirne'de en az 10 mültecinin yaşamını yitirmesinin kaza değil, 'cinayet' olduğunu belirtti.

HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu, Edirne’de mültecileri taşıyan panelvanın duvara çarpması sonucu 10 mültecinin yaşamını yitirmesini, 30’unun yaralanması üzerine yazılı açıklama yaptı.

'HÜKÜMET BU ÖLÜMLERİN SORUMLUSU'

"Yunanistan’a ulaşmak isteyen en az 10 mültecinin yaşadığı bu insanlık dramı, kaza değil, cinayettir. Türkiye’de göçmenlere, mültecilere ve sığınmacılara yönelik yaklaşımın bir sonucudur" diyen Ağaoğlu, şunları kaydetti:
"Türkiye’nin neredeyse merkez haline geldiği insan kaçakçılığı şebekelerine karşı ciddi ve caydırıcı önlemler almayan hükümet, mültecilerin maruz kaldığı bu insanlık dışı muamelelerin ve mülteci cinayetlerinin sorumlusudur. Ege kıyılarında, Meriç Nehri’nde ve Türkiye’nin muhtelif karayollarında hayatını kaybeden binlerce insanın kanlarından büyük paralar kazanan suç örgütlerine karşı kapsamlı önlemler alınması için başta Parlamento olmak üzere tüm yetkili kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz.

'KİRLİ PAZARLIKLAR YERİNE ÇÖZÜM BULUN'

 Mültecilerin hayatlarını tehdit eden insan kaçakçılığı trafiğinin ortadan kaldırılması için uluslararası kurumların ve hükümetlerin kirli pazarlıklar yapmak yerine insanların vatanlarını terk etmesine sebep olan krizlere karşı köklü çözümler geliştirmeleri gerektiğini savunuyoruz."