HDP'nin Bingöl'deki projeleri

HDP Bingöl Belediyesi eşbaşkan adayları, projelerini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Belediyesi eşbaşkan adayları Senem Çakas ve Hişyar Özsoy, bir kafede gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlattı. 

HDP BİNGÖL'DE NELER YAPACAK?

HDP'li adaylar, kısa konuşmalarının ardından projelerinden bazılarını şöyle açıkladı:

“* Kent Meclisi, mahalle meclisleri, kadın meclisleri, gençlik meclisleri gibi halkın doğrudan kentimize dair karar süreçlerine katılımını sağlayacak mekanizmalar oluşturacağız. Beraber karar alacak, kentimizi beraber yöneteceğiz.

* Avrupa ve Kuzey Amerika’daki kentler ile ‘kardeş belediyecilik’ projeleri yaparak ve Avrupa Birliği ile uluslararası finans kurumlarından hibeler alarak belediyemizin bütçesini artıracağız. Uluslararası alanda ekonomik dayanışma ağları kuracağız.

* Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesini hızlandırıp hak sahibi hemşerilerimizin mağduriyetlerini bir an önce gidereceğiz.

* Kentimizin her iki yakasına birer adet ‘Sabit Semt Pazarı’ inşa edeceğiz. Bu pazarların bir bölümünü ‘Köy Ürünleri Pazarı’ olarak düzenleyeceğiz.

* Kentin kaos haline gelen trafik sorununu çözmek için ilgili tüm kurumların katılımı ile Trafik Master Planı hazırlayıp uygulamaya koyacağız.

* Düşük ücretle hizmet verecek katlı otopark tesis edeceğiz.

* En az beş bölgede çok dilli ve ücretsiz kreş imkanı sunacağız. Bu kreşler hem kadınları gündelik hayatlarında rahatlatıp çocuklarına anadillerini öğretmelerini kolaylaştıracak hem de kadın istihdamını arttıracak.

* Kültür ve sanat alanında yapılan tüm atölye, konferans, festival, tiyatro etkinliklerinde Kurmanckî ve Kurmanci’nin gelişmesi için çalışacağız.

* Kuracağımız kreş, spor tesisi, yaz kampları ve eğitim merkezlerinde Türkçenin yanında Kurmanckî ve Kurmanci eğitimler vereceğiz.

* Karla mücadele için tam donanımlı profesyonel ekipler oluşturacağız. İskandinav ülkelerindeki şehirler ile kardeş belediyecilik projeleri geliştirerek kentimize kar temizleme araç ve ekipmanı kazandıracağız.

* Kentin bütün dinamikleri ile ortak çalışarak, yoksullukla mücadele derneği, ücretsiz gıda ve giyim bankaları ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek için mobil araç uygulamaları yapacağız.

* Belediyemizde Engelsiz Yaşam Koordinasyon Müdürlüğü kuracağız. Müdürlükte sadece engelli vatandaşlarımızı istihdam edecek; bu müdürlüğün ilgili tüm sivil toplum kuruluşları ile yapacağı projelere tam destek vereceğiz.  

* Kadınların yaşadığı sorunlara köklü çözümler bulmak için Kadın Politikaları Müdürlüğü kuracağız. Bu müdürlüğe bağlı olarak kadın istihdamı, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın eğitim birimleri ile kadın yaşam merkezleri açacağız.

* Kentin en az 5 noktasına kadın taziye evleri kuracağız.

* Gençlik meclisi, STK’lar ve ilgili kamu kurumları ile birlikte çalışarak genç intiharlar ve uyuşturucu madde kullanımı konularında önleyici çalışmalarda bulunacağız.

* Bingöl Üniversitesi ile ortaklaşarak, gençlerimizi dünya ile buluşturmak için yurtdışındaki yerel yönetimler, belediyeler ve üniversiteler ile birlikte eğitim ve sosyal gelişim programları uygulayacağız.

* Gezici sağlık ekipleri ile mahalle ve köylerde sağlık taramaları ile içme suyu denetimlerini yaygınlaştıracak, anadilde sağlık ve hijyen eğitimleri vereceğiz."