HDP'nin çalışmaları sürüyor: 1 oyla çok şey değişir!

HDP'nin yerel seçim çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Seçmenlere çağrılarda bulunan HDP'ye destekler de artıyor.

ŞIRNAK 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, seçmen usulsüzlüklerinin en çok yaşandığı Şırnak merkez ve Beytüşşebap ilçesinde halk üzerinde yaşanan baskılara ilişkin basın toplantısı düzenledi. HDP İl Örgütü binasında yapılan toplantıya, HDP’nin belediye eşbaşkan adayları Nurcan Altürk ve Hişar Osal da katıldı.  

Özellikle Beytüşşebap’taki seçmenler üzerinde yoğun baskının olduğunu belirten Özgüneş, Beytüşşebap Kaymakamı, savcısı ve emniyet amirinin birlikte ev ev gezerek halkı tehdit ettiklerini söyledi. 

Özgüneş, “Polisler HDP için çalışan servis araçlarını tehdit etmekte. Çeşitli cezalar vermekte. Koruculara ‘Sizler her 5 korucunun oyunu getirmekle mükellefsiniz. Seçim sandığında fotoğrafını çekerek neticesini göstereceksiniz’ demişler" diye aktardı.

Özgüneş, özellikle kadınların ise, tutuklanmayla tehdit edildiklerini kaydetti. 

IĞDIR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın katılımıyla parti binasında “Seçim ve Tecrit” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye HDP’nin Iğdır Milletvekili Habip Eksik, belediye eşbaşkan adayları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş ile il, ilçe yöneticileri katıldı. 

Kemalbay, tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, "Direniş tecridi parçalayacak. Sesimizi yükseltelim" dedi.

Kemalbay, seçimlere değinerek "Halkın iradesi Kürdistan'da hayat bulacak" mesajını verdi.

Söyleşinin ardından Kemalbay ve HDP'liler, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve evleri ziyaret ederek 29 Mart'ta düzenlenecek miting ve Newroz için halka bildiri dağıttı.

SİİRT

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Eşbaşkanı Serdar Batur, “1 oyla çok şey değişir. 1 oyla belediyeyi kazanabiliriz. Bir encümeni ve bir ili değiştirebiliriz” dedi. 

Siirtli seçmenlere çağrıda bulunan Batur, il dışındaki seçmenlerin 05452422156 numaralı telefon üzerinden Hareketli Seçmen Komisyonuna ulaşabileceğini belirterek, yaptıkları hazırlıklarla seçmenleri oy kullanacak yere ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi. Batur, ayrıca il dışında bulunan seçmenlerin, oy kullanacak yerleşim yerine götürülmesi için bulunduğu yerlerdeki HDP il başkanlıklarına da başvurabileceği kaydetti. 

VAN 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, Gürpınar Belediye eşbaşkan adayları Rojbin Akdağ ve Kemal Güler ile Gürpınar esnafını ziyaret etti. Yoğun ilgi ile karşılanan eşbaşkan adayları, yarın Beşyol'da düzenlenecek mitinge halkı davet etti. 

HDP'nin seçim bürosunda halkla bir araya gelen Mustafa Avcı ve beraberindekiler, esnafı ziyaret etti.

HDP'nin Çatak Belediyesi eşbaşkan adayları Esra Babur ve Murat Bozdemir de beraberindeki ilçe yöneticileriyle yarın yapılacak mitin için bildiri dağıtarak, halkı davet etti. 

URFA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa il Örgütü, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ceylanpınar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Narin Gezgör ve kent milletvekili Ayşe Sürücü Eyşok (Yukarı Esence) Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. 

Gezgör, 1 Nisan sabahı kendilerinden hileyle alınan belediyelerini halka teslim edeceklerini belirterek, AKP-MHP faşizmini kırmak için seçimlerin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Tecride karşı direnişleri selamlayan Gezgör, "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit ülkenin karanlığa sürüklenmesi demek" dedi.

Milletvekili Sürücü de, 2014'de belediyenin hile sonucu kendilerinden alındığını, artık belediyeyi asıl sahiplerine teslim etme gününün geldiğini vurguladı. Sürücü, "Artık onların iktidarına son vermek gerekiyor. Başta kadınlara, gençlere büyük görevler düşüyor. Son 4 günde seferber olmak lazım. Gün namus ve şeref günüdür" diye kaydetti.

BUKARKİ AİLESİ: HDP'Yİ DESTEKLEYECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) farklı çevrelerden destekler gelmeye devam ediyor. Desteğini açıklayan ailelerden biri de Dicle Nehri’nden Murat Nehri’ne kadar geniş bir aile olan ve Kürt halkının mücadelesinde direnişiyle birçok kilama konu olan Felekbez’in süvarisi Şeyh Fexrî Bukarki’nin ailesi. Şeyh Seîd ve Agirî direnişinin komutanlarından İhsan Nuri’nin yol arkadaşı Şeyh Fexrî Bukarki’nin torunu ve ailenin ileri gelenlerinden Şeyh Medeni Bukarki, aile olarak dedelerinin direniş mirasına sahip çıkacaklarını ve 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den yana tavır koyacağını açıkladı. 

HDP 60 BİN GÖREVLİYLE SANDIKLARI KORUYACAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP), sandık güvenliğini sağlamak amacıyla en az 60 bin resmi sandık kurulu üyesi görevlendirdi. HDP, seçim günü de görevlendireceği 2 bin avukatla yaşanacak hak ihlallerine yerinde müdahale edecek. 

Sandık güvenliği konusunda değerlendirmelerde bulunan HDP'nin Hukuk Komisyonu Üyesi ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, sandık güvenliği için halka görev alma çağrısında bulundu. 

ANTALYA'DA 'KORSAN BİLDİRİ'YE TEPKİ

Ayrıca Antalya'da dün bir grup tarafından dağıtılan ve altında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin (SP) imzasının olduğu "Bu bir halk ayaklanmasıdır" başlı korsan bildiriye tepki gösterildi. HDP Antalya İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, parti binalarında yaptığı açıklamada, "Yalanlar, tehditler ve sinevizyonlar işe yaramayınca şimdi de partimiz adına korsan bildiri dağıtıp provokasyon yaratıyorlar. Bu korsan bildiri 31 Mart’ta kaybedeceklerinin ve korkunun işaretidir" dedi.