HDP'nin halkla buluşmaları sürüyor

HDP, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Van'da adaylar halkla buluştu.

Van'da seçim çalışmasını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP), kentin ilk seçim bürosunu Gevaş ilçesinde açtı. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, ilçenin eşbaşkan adayları Veysi Şeker ve Melek Arapoğlu, HDP ile DBP’nin yöneticilerinin katıldığı açılışa halk yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ertan, “Sahaya indik. Görüşmeler ziyaretler, yaptığımız bütün buluşmaların, mitinge dönüştüğünü gördük. Kayyumları göndereceğiz. Van'da 14 belediyenin 14’ünü de alacağız" dedi. 

İPEKYOLU

HDP İpekyolu Belediyesi eşbaşkan adayları Azim Yacan ve Şehzade Kurt ise beraberindeki ilçe yöneticileri ile birlikte hayvan pazarını ziyaret etti. Alkışlar eşliğinde karşılaşan eşbaşkan adayları, besicilerin şikayetlerini dinledi. Adaylar, ardından saman pazarına geçti.

ANTEP 

DSP’den Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan’ı destekleyeceklerini belirten HDP Antep İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç, Antep’te demokrasiye katkı sunmak adına Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkarmayacaklarını açıkladı.