HDP’nin konferansının bugünkü oturumları sona erdi

HDP’nin “Daha güçlü HDP, daha güçlü mücadele” şiarıyla düzenlediği 3’üncü Büyük Konferansı’nın bugünkü oturumları sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3’üncü Büyük Konferansı, “Daha güçlü HDP daha güçlü mücadele” şiarıyla iki gün sürecek olan ve Türkiye’nin birçok yerinden 600 delegenin katılımıyla bugün başlayan konferansta tüm gün tartışmalar yürütüldü.

HDP, 23 Şubat’ta gerçekleştireceği 4’üncü Olağan Kongresi’nde yol haritasını belirleyecek. HDP bileşenlerinin katıldığı toplantıda bugün HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin ardından toplantı basına kapalı devam etti.

HDP fikriyatı, Demokratik Cumhuriyet ve demokrasi ittifakının tartışıldığı toplantıda Ortadoğu ve dünyadaki siyasal gelişmeler de değerlendirildi. HDP’nin 3’üncü yol siyasetinin toplumsallaştırılmasına dair birçok tartışma yürütüldü. Siyasal süreç değerlendirilmesi ardından Kadın ve Gençlik konferanslarının bilgilendirmesi ve bölge toplantılarının sonuçları da konferansta aktarıldı.

Bugünkü oturumları sona eren konferansta yarın “Yerel Siyasete Yönelim, HDP Fikriyatına Yönelişler, Demokrasi Cephesini/İttifakını Büyütme, Paradigmanın Toplumsallaşması” tartışmaları sonrasında karar tasarıları görüşülecek.