HDP'nin yüzde 70 oy aldığı bir mahallede seçmen kağıdı verilmiyor

Van Edremit'e bağlı Süphan Mahallesi'nde, kayyum olarak atanan Kader Acar, seçmen kağıtlarını dağıtmamak için iki haftadır muhtarlığı açmıyor. İlçede geçen seçimlerde HDP oyların yüzde 70'ini almıştı.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi'nde halkın seçtiği muhtar olan Ayhan Komi’ye geçen yıl Ekim ayında kayyum atandı. İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak mahalleye atanan Kader Acar ise KHK ile kapatılan ve daha sonra kayyum tarafından gasp edilen VAN TV binasının içinde bulunan ofiste muhtarlık yapmaya başladı. Kader Acer, seçmen kağıtlarının dağıtılması gereken bu dönemde aniden sırra kadem bastı.

MUHTARA ULAŞILAMIYOR!

Mahallede yapılan son 24 Haziran seçimlerinde HDP 11 bin oyun 7 bin 600’ünü almıştı. Oyların yüzde 70’ini  HDP’nin aldığı mahallede seçmen kağıdını almaya gidenlere ‘Muhtar toplantıda’, ‘Muhtar il dışında’, ‘Muhtar rahatsız’ gibi bahaneler sunuluyor. Kayyum muhtara ulaşılamadığı için seçmenlerin büyük bir kısmı henüz seçmen kağıdını alamadı.

'ÇOĞU KİŞİ OY KULLANAMAYABİLİR!'

Yerine kayyum atanan Süphan Mahallesi Muhtarı Ayhan Komi, muhtarın seçmen kağıdını dağıtmaması halinde birçok kişinin oy kullanamayacağını söyledi. Mahalle halkından bazılarının okuma yazması olmadığını ve çoğunun internet kullanmadığını kaydeden Komi, şöyle konuştu:

"Seçmen kağıdının yasal olarak dağıtılması gerekiyor. Seçmenimizin büyük çoğunluğu internet kullanmıyor. Vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. 11 bin seçmene sahip bir mahalle. HDP bu oyların yüzde 70’ini aldı. Vatandaş kendi sandık numarasını bilmezse, nerede oy kullanacağını da bilemez. Mahallede 3 okulda oy kullanılıyor. Bu durumda büyük bir mağduriyet söz konusu.”