HDP: Rezil yöntemlerle gasbı meşrulaştırmak istiyorlar

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, AKP'nin karalama kampanyaları ve uyduruk soruşturmalarla kayyum gasbını meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti.

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, "Karalama kampanyaları ve uyduruk soruşturmalarla darbeyi meşrulaştıramazsınız" başlığıyla bugün yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı, Kayyum Darbesi ile görevinden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında 'belediye çalışanlarının yerlerinin değiştirilmesi, eşbaşkanlık sistemi, bazı belediyelere ayrımcılık yapılması ve çalışanların başka sendikaya zorlanması' iddialarıyla soruşturma başlattı" hatırlatmasında bulunuldu.

'TASARLANMIŞ BİR DARBE OLDUĞU AÇIĞA ÇIKTI'

"Belediye Eş Başkanlarımızın görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin ortaya çıkan resmi yazışmalar kayyum atamalarının tasarlanmış bir darbe olduğunu ortaya koymuştur" vurgusunda bulunulan açıklamada, "O nedenle AKP-MHP iktidarının darbeyi meşrulaştırma gayreti ile sürdürdüğü karalama kampanyaları beyhude çabalardır" diye kaydedildi.
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, seçim kampanyası dönemindeki vaatlerini ivedilikle uygulamaya koymak amacıyla ilgili mevzuat içerisinde ve liyakat esası ile atamalar yapmıştır. Rüşvet ve yolsuzlukları Bakanlık soruşturmalarına konu olmuş, çoğu geçmiş kayyum döneminde istihdam edilmiş kişilerin atamalarını iptal etmesini, hukuka aykırı bir işlemmiş gibi yansıtan soruşturmanın ardındaki zihniyet kirlidir.

'İMASI DAHİ GÜLÜNÇ'

AKP yönetimindeki Gevaş İlçe Belediyesi’nin ve partimizce kazanılan ancak hukuksuz şekilde gasp edilen Edremit Belediyesi’nin çöp alanının ıslah edilmesini sağlayan Özgökçe Ertan’ın, bazı belediyelerin taleplerini belli saiklerle reddettiğinin ima edilmesi dahi gülünçtür. Bir önceki AKP yönetimince içi boşaltılan, kasasında metelik bırakılmayan Kozluk Belediyesi’ne Belediyeler Kanunu çerçevesinde ve Belediye Meclisinin onayı ile yapılan yardım da bu akli sınırları zorlayan soruşturmaya konu edilmiştir. Böylesi akıldışı ithamların ortaya atılması bir utançtır.
Soruşturmada sözü edilen konuların hiçbirinde hukuka aykırılık yoktur. Üstelik kayyum atanmasına konu edilen bu soruşturmanın kayyum atanmasından sonra başlatılması da tam bir hukuk cinayetidir.
Yalan yanlış kurgularla algı operasyonları yapma konusunda ustalaşmış olan iktidar; Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Bedia Özgökçe Ertan, Ahmet Türk ve A. Selçuk Mızraklı’nın, halkın tek bir kuruşunu dahi israf ettiğini, yolsuzluk yaptığını kanıtlayamaz. Kendisini tüm dünya kamuoyu önünde rezil etmekten bir adım dahi öteye gidemez."

'UZAĞA DEĞİL, AYNAYA BAKMALISINIZ!'

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Böyle uyduruk soruşturmalarla Kayyum Darbesi’ni meşru gösteremezsiniz. Bu naylon soruşturmalara sadece iktidar ve yakın çevresi inanmaktadır. Gerçekten usulsüzlük, hukuksuzluk, yolsuzluk, kayırmacılık ve talan arıyorsanız, çok uzağa değil aynaya bakmalısınız."