HDP, Silopi’de seçim bürosu açtı

24 Haziran baskın seçimleri için HDP’nin çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün bir seçim bürosu açıldı. Açılışta konuşan HDP’li vekil Uca, “Selahattin başkan Silopi tamam diyor” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Şırnak ve ilçelerinde halkla bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Feleknas Uca ve HDP ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak il ve ilçe yöneticileri Silopi ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Silopi'nin Nuh Mahallesinde bir araya gelen yüzlerce kiyi seçim bürosunun önünde halay çekerken kadın, çocuk ve gençlerin yoğun ilgisinin olduğu açılışta zırhlı araçların sık sık yurttaşların halay çektiği yoldan geçmesi dikkat çekti.

Açılışta konuşan Uca, öncelikle Taybet Ana, Seve Demir, Pakize Nayır şahsında Silopi'de ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren tüm yurttaşları anarak konuşmasına başladı. Uca, milletvekilleri, belediye başkanlarını hatırlatarak tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde yaptığı tek kişilik mitinge selamlarını gönderdiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Selahattin başkana diyoruz ki Silopi halkımız yaptığı mitingle, iradeyle bu açılışta kendisini göstermiştir. Bizde diyoruz ki buradan Edirne'ye selam gönderiyoruz."

Zulme ve baskıya karşı mücadele eden annelerin ve gençlerin bu alanda toplandığını dile getiren Uca, Silopi halkının mücadelesine selam gönderdi. "Şiddete, savaşa, faşizme, katliama, talan ve virana karşı 24 Haziran’da başımızı kaldıracağız ve diyeceğiz ki ne yaptınız ve ne yapmadınız" şeklinde konuşan Uca, "Siz köylerimizi yaktınız, bizi dört duvar arasında rehin tuttunuz. Siz Taybet Ana'nın cenazesini günlerce sokaklarda beklettiniz. Siz halkımızı bodrumlarda canlı canlı yaktınız. Ancak halkımız tüm bunlara rağmen diz çökmedi ve direnişi ile iradesine sahip çıktı. İşte Kürt halkı budur" dedi.

Silopi halkının 7 Haziran seçimlerinde ortaya koyduğu iradeye değinen Uca, kitleden seçimde kaç oy alınacak sorusu sorması üzerine kitle "Seçimlerde yüzde yüz oy çıkaracağız" sloganı attı. Bunun üzerine Uca ise "Selahattin başkan Silopi Tamam diyor" dedi.

Uca, Silopi halkının yaşanan baskılara karşı 24 Haziran'da yüksek bir şekilde ses çıkaracağını dile getirerek, Silopi halkının ortaya koyduğu bu direnişin de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cevap olacağını söyledi. Uca, son olarak Silopi halkına sandık başına giderken Taybet Ana'yı unutmaması çağrısında bulundu. Kitle ise "Taybet Ana ölümsüzdür" sloganıyla destek verdi.

Ardından Uca ve Barış Anneleri seçim bürosunun kurdelesini keserek açılışı yaptı.