HDP Van’da halk ziyaretlerini sürdürüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütü, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Van’da bugün Muradiye, Tuşba ve İpekyolu’nda el ilanları ve broşürler dağıtan HDP, İpekyolu ilçesinde seçim bürosu açtı.

Seçim çalışmaları İpekyolu İlçesi Cevdet Paşa Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışı, Çatak ile Tuşba’nın Beyüzümü Mahallesi’nde çat-kapı ev ziyaretleri ve Muradiye’de esnaf ziyaretleri ile sürdü.

İPEKYOLU

İpekyolu İlçesi Cevdet Paşa Mahallesinin açılışı alkışlarlar, zılgıtlar ve Kürtçe ezgilerle gerçekleştirildi. Açılışa HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa, DTK temsilcileri, TJA Aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

Açılış töreni sırasında kısa bir konuşma yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “Bu zulüm bir gün biter, halkın iradesi kazanacak. 24 Haziran’da halkımız kendisine yapılanlara cevabını sandıkta verecektir. Gün birlik olma günüdür, hepimiz birlik içinde hareket edersek her şeyi başarabiliriz. Bunu 7 Haziran 2015’te gösterdik ve 24 Haziran’da bunu bir kez daha göstereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. Açılış töreni halaylarla son buldu.

ÇATAK

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak’ta Çatak’ın Kirazlı, Elmacı, Değirmen ve Ağaçlı köylerinde halkı ziyaret etti. Burada halka HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını dağıtan Karabulak ve beraberindekiler ardından halkla görüş alışverişinde bulundu.

TUŞBA

DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan Tuşba’nın Beyüzümü ilçesinde çat-kapı ev ziyaretlerinde bulundu. Tarhan ve beraberindeki heyet halka el ilanları dağıtarak 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

MURADİYE

HDP Muradiye İlçe Örgütü de sokaklarda esnafla, minibüs şoförleriyle bir araya gelerek halka sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu. Halk ziyaretine HDP Muradiye İlçe Eş Başkanı Vayhettin Uca ve İlçe yöneticileri katıldı.