HDP Amed ve Batman’da seçim büroları açtı

HDP, 24 Haziran seçimleri kapsamında Amed ve Batman'da seçim bürolarının açılışını yaptı.

Amed’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar ilçe örgütü, 24 Haziran baskın seçim çalışmaları kapsamında Fatih ve Bağcılar mahallesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. HDP'liler, açılış öncesi davul zurna eşliğinde halay çekti. Yüzü aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen açılışta kısa bir konuşma yapan HDP Amed İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, seçimlere dikkat çekerek, "Taybet Ana'nın, Sur'un, Cizre'nin, Nusaybin'in hesabını bu seçim bürolarında çalışarak vereceğiz" dedi.

Alkış ve sloganlar eşliğinde gerçekleşen açılışın ardından halk bölgeden ayrıldı.

Bağcılar Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışına ise aralarında Barış Anneleri İnisiyatif üyeleri, HDP Amed milletvekilleri Feleknas Uca ve İmam Taşçıer, DTK temsilcileri, TJA aktivistlerinin yanı sıra yüzü aşkın kişi katıldı. Büronun etrafı HDP bayrakları ve Demirtaş'ın fotoğraflarıyla süslendi. Açılış öncesi kitle davul zurna eşliğinde halay çekti. Açılışta konuşan Uca, OHAL döneminde partilerine dönük yapılan baskı ve tutuklamalara dikkat çekti.

24 Haziran seçimlerinde yeni bir yaşamı inşa etmek için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Uca, HDP'nin kadınları, gençleri, farklı etnik ve inançtaki insanların temsiliyetinin yaptığını vurguladı. Toplumun özgürlüğünü istediklerini aktaran Uca, "Toplumun özgürlüğünün mücadelesini veriyoruz. Özgürlük yakındır. Bu özgürlük, tecridi de yıkacak, demir kapıları da yıkacak ve halklar özgürleşecek" dedi.

Geçtiğimiz günlerde bölgedeki Kürt partilerinin yaptığı ittifaka işaret eden Uca, "Meclis'te Kürdistan ve Kürt demek yasak. Ama bölgedeki Kürt partileri ittifaklarını kurdu. Yine Kürtleri seçimde izole etmek için kendi aralarında ittifak kurdular. Bu ittifak sırf Kürtleri dışarda bırakmak içindi. Ama Kürtler daha önce de vardı ve var olmaya da devam edecek. Kürtler mücadelelerini her zaman sürdürecek" diye konuştu.

24 Haziran'da Amed’de 12 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayan Uca'nın konuşmasının ardından Barış Anneleri, büronun açılışını gerçekleştirdi.

BATMAN

HDP Batman İl Örgütü de Bahçelievler Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, Barış Anneleri, HDP İl eşbaşkanları Berivan Helen Işık, Nizamettin Toğuç, Demokratik Toplum Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Şükrü Tapkan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Barış Annesi Fadime Irmak, HDP’nin kazanacağını belirterek, “İnşallah biz kazanacağız. Artık yeter anneler ağlamasın. Sandık günü herkes oyuna sahip çıksın isteğimiz artık kimse ölmeden, kan dökülmeden bu iş bitsin" dedi.

Miting havasında geçen açılışın ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç ise, seçimlerde Batman’da 5 milletvekili çıkaracaklarını vurgulayarak, “AKP il başkanına tabelasını sırtına verip AKP'yi Batman'dan yollayacağız" dedi. Toğuç'un ardından ise HDP PM üyesi Berna Çelik ise şunları söyledi: “Buradaki coşkulu seçim startı 24 Haziran'ın sonucu gösteriyor. 16 yıldır devletin yönetememenin getirdiği bir sonucu bu baskın seçimdir” dedi.