HDP ve CHP Urfa’daki ihlallere karşı harekete geçti

Urfa’da yaşanan seçim hilelerine ilişkin HDP ve CHP, yetkilileri göreve çağırdı. YSK’ye başvuru yapılırken, HDP suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Urfa başta olmak üzere birçok ile toplu ve açık oy kullanıldığı ve müşahitlere saldırı olduğu bildiridi.

HDP Genel Merkezi, Suruç ilçesinde GAP Anadolu Lisesi başta olmak üzere, okullardaki toplu ve açık oy kullanıldığını belirtti. GAP Anadolu Lisesi’ndeki hile görüntülendi.

Benzer şekilde Urfa Süleyman Şah İlkokulu'nda da açık ve toplu oy kullanıldığı tespit edildi.

HDP Urfa’daki hukuksuzluklara son verilmesi için yetkilileri bir an önce müdahale etmeye çağırdı.

HDP’DEN SUÇ DUYURUSU

HDP ayrıca Urfa'da oy kullanma işlemleri sırasında yaşanan ihlallere ilişkin, Urfa Valisi başta olmak üzere sessiz ve tavırsız kalan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaklarını açıkladı.

CHP YSK’YE BAŞVURDU

CHP de toplu oy kullanma ve müşahitlere saldırı olayları üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. Urfa’daki hile ve saldırılar konusunda dört ayrı dilekçe veren CHP, önlem alınmasını istedi. CHP’nin YSK’ye yaptığı başvuru sayısının 10’a ulaştığı bildirildi.

OY SAATİ BAŞLAMADAN BİR SANDIKTA 100 OY TESPİT EDİLDİ

CHP’liler Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde oy kullanma saati henüz başlamadan bir sandıkta kullanılmış 100 oy tespit etti.

YSK'DEN AÇIKLAMA

Tepkiler ardından YSK'den de bir açıklama geldi. YSK Başkanı Sadi Güven, "Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur" dedi. Hangi tedbirlerin alındığı konusuna açıklık getirilmedi.