HDP: Yasak yaşlıları hedef haline getirdi

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu, "Yasakçı anlayış yaşlıları hedef haline getiriyor: Ayrımcılığın her türünü reddediyoruz" dedi.

HDP Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu eş sözcüleri Nejla Kurul ve Samet Mengüç, koronavirüs tehdidiyle birlikte yaşlılara dönük ayrımcılığa ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ACIMASIZ BİR AYRIMCILIĞA ZEMİN HAZIRLANDI'

Açıklamada şunlar kaydedildi:"Virüs en fazla yaşı ilerlemiş olanları tehdit etmektedir. Toplumda bir süre yaşı ileri olanlara dair bir merhamet duygusu yaşansa da 65 yaşın üzerindeki kişilerin sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından, özellikle sokaklarda ve sosyal medyada, acımasız bir yaşı ilerlemiş olanlara karşı ayrımcılık başladı. Biyo-iktidar, yasaklar, suç ve ceza arasında güçlü bir ilişki kuruyor. Yasağı koyan devlet, uymayanları 'suçlu' hale getirirken toplum da sorgulamaksızın bundan çok kolay etkileniyor.
"(...) Oysa evin diğer üyeleri gün içinde çalışmak ya da temel ihtiyaçları karşılamak için dışarı çıkıyor, bu nedenle virüs taşıyıcısı olabiliyor. İzole yaşayanların da evden çıkmadan nasıl bir toplumsal ve bir kamusal destek alarak temel insani ihtiyaçlarını karşılayacağına dair bir proje de sunulabilmiş değil.
Korona Virüs tehdidi ile birlikte, toplumun ileri yaştaki bu kesiminin hastanelerle bağı adeta koptu.
Yurttaşların bilgilendirilmesi, kamu otoritelerine olan güvenin sağlanması, temel insani ihtiyaçların sağlanması ve gerekli tedavi yöntemlerinin de hızlıca uygulanması gerekir."