HDP’ye İpekyolu’nda üyelik sürüyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü, tüm baskı ve engellemelere rağmen üyelik çalışmalarını sürdürüyor. 

HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Tuncer Sağınç, polisin engellemelerine rağmen halkın bizzat gelip üyelik kaydını yaptığını söyledi.

ANF’ye konuşan HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Tuncer Sağınç, 350 bin yerleşik nüfusu olan Van’ın İpekyolu ilçesinin, dışarıdan gelen insanlarla günlük 500 bini aşan bir yoğunluk yaşadığını hatırlatarak, bu anlamda farklı bir örgütlenme gerektirdiğini söyledi. Anayasal haklarının ortadan kaldırıldığını; mahalle/sokak çalışmalarının engellendiğini belirten Sağınç, “Gittiğimiz her yere polis ordusu da geliyor ve halkımızla buluşmamız engelleniyor. İnsanların kendini ifade etmesi engellenince İpekyolu kent merkezine yönelik farklı çalışmalar yöneliyoruz“ dedi. 

DEVLET ELİYLE YOZLAŞMA

Kadına şiddetin, uyuşturucunun ve fuhuşun sistem eliyle bilinçli olarak yaygınlaştırıldığına işaret eden Sağınç, şunları söyledi: “Sosyolojik olarak birçok sorunumuz var. Bu anlamda tüm sorunları tespit edip çözüm geliştirmek ve alternatif politikalar üretmemiz lazım, ancak baskılar ciddi engel teşkil ediyor. Baskı ve yasaklara rağmen halkla buluşuyoruz. HDP, bir devrimci geleceğe dayanıyor. Geri adım atmamız söz konusu bile olamaz. Her seçimde yüzde 70 oy alıyoruz. İpekyolu’nun her mahallesinde örgütlenme gücü olan, teveccühle karşılanan bir partiyiz.”

ÜYELİK KAMPANYASINA İLGİ

Halkın, üyelik kampanyasına desteğinin yoğun olduğunu kaydeden İlçe Eşbaşkanı Sağınç, “Aslında HDP’nin kuruluşundan bu yana hep üyelik çalışması oldu. Özellikle son dönemde geliştirilen operasyonlarla birlikte üye olma akışının daha fazla olduğunu görüyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bin 500 gündür eylem/etkinlik yasağı var. Aslında bu yasak, direkt partimizin çalışmalarını engellemek için uygulanıyor. Buna ilişkin bir mahkeme süreci de başlattık. Stand açamıyoruz, görsel ve yazılı materyallerimizi dağıtamıyoruz. Sahada engellenmemize karşın halkımız bizzat buraya gelerek üye olur. Bu da bize de büyük moral veriyor.”