HDP’ye adaylık başvurularında son 5 gün!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yerel seçimler kapsamında adaylık başvuruları için son beş gün kaldığı uyarısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yurdusev Özsökmenler yaptığı açıklamada, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, halkların geleceği için önemli bir tarihsel eşik niteliğindedir. Toplum geleceğini oylayacak, karanlık ya da aydınlık arasında tercih yapacaktır” dedi.

Açıklamada, “31 Mart tarihi, Kürt halkının yerel seçimlerde ortaya çıkan iradesini kayyumlar yoluyla gasp eden; gençleri, kadınları, işçileri, emekçileri, işsizleri, esnafı, tüm toplumsal muhalefeti, kendisi gibi düşünmeyen her yurttaşı baskı altında tutan AKP-MHP ittifakına yanıt vermenin günü olacaktır. Ülkeyi tekçilik girdabına sürükleyen AKP-MHP ittifakına karşı cesaret ve inançla durmak hepimizin öncelikli görevidir. Farklı kültürleri, inançları, anadilleri bu coğrafyada eşitlik ve demokrasi içinde yaşatmak BİZ’lerin elindedir” ifadeleri kullandı.

“Bu topraklarda çoğulculuğu ve demokrasiyi yaşamak hepimizin hakkıdır” diyen Özsökmenler, “Yerel demokrasiyi geliştirmek, demokratik yerel yönetim anlayışını ve modelini ülkenin tamamına yaymak son derece önemlidir. Geçmiş tecrübelerimizi geleceğin idealleriyle donatmak bizim elimizdedir” vurgusunu yaptı.

Özsökmenler devamla şunları belirtti: “Tek kişi rejimine karşı tüm renklerin bir arada, eşit, adil ve kardeşçe yaşamasının adresi HDP’dir. “Kentime sahip çıkıyorum”, “Kendimi ve kentimi yönetmeye adayım, buradayım” diyen herkes partimizden aday olarak gücümüze güç katmakta, demokratik muhalefeti büyütmektedir.

Gelin cesaretimizi, inancımızı, tecrübemizi, deneyimlerimizi beraber paylaşalım. BİZ’ler her şeye rağmen buradayız, BİZ’ler güçlüyüz.

Yaşadığımız kentleri ırkçı simgelerle süsleyen, farklı kimliklere ve kültürleri yok sayan, değerlerine saldırarak yok eden, kayyum atadığı belediyeleri karakola çeviren, gaspçı kayyumlara ‘’BURAYA KADAR’’ diyeceğiz. Kentimizi Ankara’dan atanan memurlar değil, BİZ’ler yöneteceğiz!

31 Mart 2019’daki toplumsal muhalefetin zaferine ortak olmak isteyen bütün gençlere, kadınlara, işçilere, emekçilere, doktorlara, avukatlara, mühendislere, mimarlara, öğretmenlere, akademisyenlere, ismini sayamadığımız bütün meslek gruplarına ve toplumun tüm kesimlerine, vicdan sahibi ve demokrat insanlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. BİRİMİZ DEĞİL, HEPİMİZ! HDP’YE ADAYLIK İÇİN SON 5 GÜN BAŞVURALIM! KARANLIĞA SON VERELİM!”