Helikopterden atılma davası örtbas mı ediliyor?

Van’da 2020 yılında helikopterden atılan ve hayatını kaybeden Servet Turgut ve ağır yaralanan Osman Şiban davasında henüz bir iddianame bile hazırlanmadı. Aradan 21 ay geçmesine rağmen davaya ilişkin tek bir gelişme yok.

11 Eylül 2020 tarihinde Gürpınar ve Çatak’ta bulunan kırsal alanda Türk ordusu tarafından yapılan askeri operasyonlar sırasında köylüler Servet Turgut ve Osman Şiban gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra vahşice helikopterden atılan Turgut 22 günlük yaşam mücadelesini kaybederken Osman Şiban uzun süre hastanede tedavi gördü.

Helikopterden atmakla yetinmeyen devlet, her iki köylüye ‘Örgüte yardım ve yataklık’ suçlamasıyla dava açtı.

Öte yandan Turgut ve Şiban’ın helikopterden atılmasına ilişkin soruşturma başlatmasına rağmen 21 aydır iddianame bile hazırlamadı.

'ORTADA ÇOK BÜYÜK BİR İHMAL VAR’

Davanın avukatlarından Hamit Koçak, 21 ayda hala bir iddianame hazırlanmasının davaya bakış açısının siyasi saiklerle olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

 Ortada çok büyük bir ihmalin bulunduğunu vurgulayan Koçak, dosyaya konulan kısıtlılık kararının hala kaldırılmadığına dikkat çekti.

Koçak, bu konularda yaptıkları başvuruların ise alelacele reddedildiğini vurguladı.

‘DOSYAYA ULAŞMAMIZ ENGELLENİYOR’

Yaptıkları başvuruda savcılığın kendilerine “Dosyada ilgili hususların henüz tamamlanmadığı” şeklinde beyanda bulunduğunu söyleyen Koçak; “Kısıtlılık kararıyla dosyaya ulaşmamız zaten engelleniyor. Bu davada adaletin sağlanacağına inanmıyoruz. Yaptığımız başvurular ve görüşmelerde bu dosyaya ilişkin bir şey yapmaktan imtina ettiklerini görüyoruz. İddia makamı bu tutumundan derhal vazgeçmelidir” dedi.