Hem Beşiktaş hem 'hayır' kazanacak

Referandumun şaibeli sonuçlarına karşı halk tepkisinin 5’inci gününde Beşiktaş’ta hem Hayır protestoları hem maç heyecanı yaşandı.

Kartal Meydanı’nı siyah beyaz renklere boyayan Çarşı taraftarı, hep bir ağızdan hem Beşiktaş’ın hem de ‘Hayır’ın kazanacağını haykırdı.

Beşiktaş’ta Yüksek Seçim Kurulu (YSK) protestolarında siyah beyaz renkler damgasını vurgu. Beşiktaş -Lyon derbisi öncesi Kartal Meydanı’nı dolduran Çarşı taraftarları, hem Beşiktaş’ın hem de Hayır’ın kazanacağını vurguladı.

Meşalelerle meydanı aydınlatan taraftarlar “Beşiktaş”, “Gündoğdu”, “ Güzel günler göreceğiz” marş ve şarkılarını seslendirdi. Binler, “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” mesajını verdi.

Sık sık, “Şerefine Tayyip”, “Hayır kazandık” , “Beşiktaş faşizme mezar olacak”, “Siyah, Beyaz , en büyük Beşiktaş”, “Beşiktaş sen bizim her şeyimizsin” sloganlarını atarken, Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelen Beşiktaş semt sakinleri ise ‘Hayır’ yürüyüşü düzenledi.

“Hayır kazandık” pankartının ve “Hayır buradayız gitmiyoruz”, “Hayır biz kazandık”, “Bağımsızlık benim karakterimdir” dövizlerinin taşındığı yürüyüşte, “Hırsız YSK, mafya UEFA”, “Hayır daha bitmedi mücadeleye devam”, “Hırsız, katil Erdoğan”, “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganları atıldı. Yurttaşların evlerinin balkonlarından tencere – tava çalarak destek verdiği yürüyüşte kitle şaibeli seçimlerin derhal iptal edilmesini istedi.

Kitle yarın aynı saatte buluşmak üzere binlerin tezahürata devam ettiği Kartal Meydanı’na geçti.