Almanya'da Kürt aileye polis şiddeti

ABD’de polis şiddetine karşı bir haftayı aşkın bir süredir protesto eylemleri devam ederken, bu kez Almanya’nın Herne kentinde Kürt bir aile Alman polisinin şiddetine maruz kaldı.

Yeni Özgür Politika’nın haberine göre Herne kentinde 29 Mayıs günü, Okyay ve Tarzan Kılıç isimli kardeşler, sokak ortasında polis tarafından darp edildi. Komşuları tarafından cep telefonuyla kayda alınan ve sosyal ağlarda yayınlanan görüntülerde, polislerin herhangi bir direniş olmamasına rağmen cop ve biber gazı ile şiddet uyguladığı görülüyor.

Gazeteye konuşan Tarzan Kılıç, polisin kendilerine hiçbir şey sormadan saldırdığını söyledi.

Olay günü ablasını ziyaret ettiğini, ablası ve yeğeni arasındaki anlaşmazlığı çözemeyince polisi çağırdığını belirten Tarzan Kılıç, polisleri karşılamak için bina önünde beklerken saldırıya uğradığını anlattı.

Polisler Kılıç’ın agresif olduğunu iddia ederken, görüntüler polisi yalanlıyor.

Kılıç da agresif olmadığını, sorunu izah etmek istediğini, polisi arayan kişinin de kendisi olduğunu anlatmaya çalıştığını belirtti.

Görüntülerde Kılıç’ın ellerini arkada birleştirmesine rağmen coplu saldırıya uğradığı ve yüzüne birçok kez gaz sıkıldığı görülüyor. Kılıç yerde de darp edilmeye devam ediyor.

Bu sırada abla Beser Okyay’ın da birkaç kez tekmelendiği, yere düştüğü ve üstüne çıkıldığı görülüyor.

Komşuların “Rahat bırakın, kadın hasta” bağrışlarına rağmen tartaklanan ve biber gazına maruz bırakılan, psikolojik sorunları olduğu belirtilen Beser Okyay başından yaralandı. Darp raporu alan abla-kardeş polis hakkında suç duyurunda bulunacaklarını söyledi.

Gazetenin haberine göre polis saldırısından sonra uzun süre kelepçeli bekletilen ve daha sonra karakola götürülen Kılıç, burada da saatlerce nezarette tutuldu.

Nezarette bir ara fenalaşan Kılıç, daha sonra hiçbir tutanak tutulmadan serbest bırakıldı.

Olayla ilgili kovuşturma sürerken, Bochum Polisi’nin de NRW İçişleri Bakanı’nı yaşanan saldırı konusunda bilgilendirdiği açıklandı.