Hollanda, AB’nin Türkiye’ye silah ambargosu önerisini kabul etti

Hollanda hükümeti, AB’nin Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması önerisini kabul etti.

BBC’nin haberine göre, Hollanda hükümeti, koalisyonu oluşturan dört siyasi partinin, Dağlık Karabağ, Libya ve Doğu Akdeniz'deki hukuk dışı girişimleri nedeniyle Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması önerisini kabul etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, NATO müttefiki Türkiye'ye uygulanacak silah ambargosu konusunda AB yönetimi ve üye ülkelerdeki mevkidaşlarıyla görüşeceğini söyledi. Blok, "Bunu memnuniyetle yapacağım" dedi.

Türkiye'ye yönelik ambargosu, hükümet ortakları Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Demokratlar 66 Partisi (D66) ve Hıristiyan Birliği Partisi (CU) tarafından talep edildi.

Koalisyon partileri, Hollanda Dışişleri Bakanlığı bütçesinin ele alındığı meclis oturumunda, hükümetin, Türkiye'ye uygulanacak silah ambargosu konusunda öncülük etmesi ve bu konuda AB ülkeleri nezdinde girişim başlatmasını istedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi haydut bir devlete doğru sürüklenmesine izin verdiğine dikkat çeken iktidar ortağı parti temsilcileri, Ankara hükümetinin defalarca çizgiyi aştığını da kaydetti.