HPG, 2015’te şehit düşen 4 gerillayı andı

Medya Savunma Alanları’nda 2015’te şehit düşen 4 gerillayı anan HPG, “Mervan, Serhat, Mazlum ve Zerdeşt yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 25 Temmuz 2015’te şehit düşen 4 gerillaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

İşgalci Türk devletinin halkımıza diz çöktürmek amacıyla başlattığı kapsamlı saldırılar sırasında halkımızın yiğit evlatları Mervan, Serhat, Mazlum ve Zerdeşt yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Değerli yoldaşlarımızı şehadet yıldönümlerinde saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Şehadete ulaşan ve sicil bilgilerini yeni netleştirdiğimiz yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mervan Efrîn
Adı Soyadı: Abdullah Mustafa Muhammed
Doğum Yeri: Heleb
Anne – Baba Adı: Gulê – Şevket
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Serhat Ararat
Adı Soyadı: Aykut Alptekin
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Ayşe – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Mazlum Viyan
Adı Soyadı: Celal Kutluk
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Maşallah – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Zerdeşt Kemal
Adı Soyadı: Abdullah Mustafa Bozan
Doğum Yeri: Kobane
Anne – Baba Adı: Emine Reş – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Temmuz 2015 / Medya Savunma Alanları

 

MERVAN EFRÎN

Mervan yoldaşımız, Halep’te dünyaya gelmiş ve sömürgeci güçlerin dört parça Kürdistan’da yürüttüğü asimilasyon, inkar ve imha politikaları karşısında kişiliğini doğru temelde eğitmiş ve soykırım kıskacında tutulan halkımızın özgürlüğünün, gerilla çizgisinde yürütülen mücadeleyle zafere ulaşabileceği gerçeğini bilince çıkarmıştır. Zor koşullar altında Özgürlük Gerillası’nı tanıyan ve etkilenen yoldaşımız, 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa sürede gerillacılığa uyum sağlayan Mervan yoldaşımız, fedai ruhla her çalışmaya büyük bir istek ve moralle katılmıştır. Katıldığı her pratikte ve bulunduğu her ortama rengini veren, yoldaşlık sevgisini her fırsatta yansıtan ve emekçi kişiliğiyle tanınan yoldaşımız, kısa sürede komutanlaşmış ve üstlendiği görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmiştir.

SERHAT ARARAT

Serhat yoldaşımız, Agirî’de dünya gelmiş ve emeğiyle yaşayan yurtsever bir ailede dünyada gelmiştir. Serhat bölgesinin direnişçi geleneğiyle büyüyen yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erken yaşlarda tanımıştır. Üniversitede okurken, sistemin asimilasyon politikalarının Kürt gençlerini yozlaştırarak köklerinden koparma siyaseti karşısında aktif mücadeleye başlayan yoldaşımız, gençlik çalışmalarına öncülük düzeyinde katılım sağlamıştır.  Sömürgeci TC devleti tarafında zindana atılan yoldaşımız, karar düzeyini ve mücadele azmini sürekli yükseltmiş ve zindandan çıktıktan sonra gerilla saflarına katılarak Kürdistan’ın özgür dağlarında mücadelesini sürdürmüştür. Kürt gençlerine karşı yürütülen kirli saldırılar karşısında, gençliğin devrimci duruşunu militan düzeyde yansıtarak cevap veren Serhat yoldaşımız, Kürdistan’ın onurlu gençliğine direniş çizgisini miras bırakmıştır. Yoldaşımızın mücadelesi, devrim yürüyüşümüzde yaşamaya devam edecektir.

MAZLUM VİYAN

Mazlum yoldaşımız, Gever’de yurtsever ve emeğiyle geçinen emekçi bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin gelenek yarattığı bir ortamda şekillenen yoldaşımız, erken yaşlarda özgürlük gerillasını tanımış ve yaşamı üzerinde büyük etkisi olmuştur. Kürdistani değerleri kişiliğinde her zaman canlı tutan yoldaşımız, 2013 yılında gerilla saflarına katılmış ve kesintisiz bir mücadele çizgisi geliştirmiştir. Yoldaşlık çizgisine büyük bir tutkuyla bağlı olan Mazlum yoldaşımız, sürekli okuyan, kendini geliştiren ve komutanlaşarak mücadeleye büyük katkı sağlamayı her zaman önüne temel hedef olarak koymuştur. Sistemin halkımıza karşı acımasızca uyguladığı asimilasyon politikalarına karşı büyük bir öfke duyan yoldaşımız, yürüttüğü gerillacılık pratiği ile işgalcilere gerekli cevabı vermiş ve kutsal şehitlerimiz arasındaki onurlu yerini alarak, yoldaşlarına militan çizginin mirasın bırakmıştır.

ZERDEŞT KEMAL

Zerdeşt yoldaşımız, Rojava Özgürlük Devrimi’nin direniş ve zafer kalesi olan Kobanê’de dünya gelmiş; yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde bedel veren bir ailede büyümüştür. Erken yaşlarda babası vefat eden Zerdeşt yoldaşımız, erken yaşlarda ailesinin geçimini üstlenmiş ve kutsal bir emek ortaya koymuştur. Halkımıza karşı uygulanan acımasız politikalar karşısında mücadeleyi her zaman esas alan yoldaşımız, gerilla saflarını katılarak kendisini halkımızın ve dört parça Kürdistan’ın özgürleştirilmesine adamıştır. Önderlik felsefesinin halkımızın ve bütün ezilen halkıların yegane kurtuluş yolu olduğu gerçekliği gören Zerdeşt yoldaşımız, şehadete ulaştığı güne kadar soluksuz bir mücadele yürütmüştür. Çalışkan ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşları arasında büyük bir sevgi ve saygı kazanan yoldaşımızın anısı her zaman mücadelemizde yaşayacaktır.

Kürdistan Özgürlük Devrimi’nin zafere ulaşmasında birer kilometre taşı olan ve bizlere daha fazla mücadele etme gerekçesi olan Mervan, Serhat, Mazlum ve Zerdeşt yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”