HPG: 36 işgalci cezalandırıldı, 1 cenaze denetimimizdedir

HPG: Güçlerimizin 14 Temmuz Ruhu’yla gerçekleştirdiği eylemlerde 36 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 1 dron imha edilirken, 2 helikopter de darbelendi. 1 işgalcinin cenazesi güçlerimizin elindedir.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, Partimiz PKK’nin direniş çizgisini belirleyerek onun ruhunu yaratan 14 Temmuz Direnişçileri’nin mücadele bayrağını Kürdistan dağlarında dalgalandırmaktadır. Güçlerimizin 14 Temmuz Ruhu’yla gerçekleştirdiği eylemlerde 36 işgalci cezalandırılmış, 7 işgalci yaralanmıştır. Bu eylemler sonucunda 1 dron imha edilip, 2 helikopter darbelenirken, 1 tabancaya, 2 adet Alman yapımı HK-416 piyade tüfeğine, 2 adet lazer noktalayıcıya, 2 adet kızılötesi ışık yayan silah aparatına ve 1 adet Aselsan marka telsiz cihazına el konulmuştur. Savaş alanındaki kayıplarını sürekli bir biçimde Türkiye halkından ve kamuoyundan gizleyen Türk ordusuna ait 1 işgalcinin cenazesine güçlerimizce kanıt olarak el konulmuştur. Savaş meydanında sonuçsuz kalan Türk ordusu savaş tünellerini 13 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalarken, Direniş Alanlarını onlarca kez obüs, 22 kez uçak ve 33 kez helikopterler ile bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

6 Temmuz saat 01:00’da Şehîd Têkoşer savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

6 Temmuz saat 14:00’da Werxelê Direniş Alanı’nı üzerinde uçan Skorsky helikopterleri güçlerimizce ağır silahlarla hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

6 Temmuz saat 17:00’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş, 2 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır.

6 Temmuz saat 17:40’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. Saat 18:00’da bir kez daha ağır silahlarla vurulan işgalciler darbelenmiş ve bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

5 Temmuz saat 17:00’da Şehîd Umîd savaş mevzileri çevresindeki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır.

6 Temmuz saat 15:00’da Çemço Direniş Alanı üzerinde uçan 1 dron vurularak imha edilmiştir.

6 Temmuz saat 08:30’da Karker Direniş Alanı’ndaki Şehîd Rêber savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

6 Temmuz saat 17:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurulmuş, darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

6 Temmuz saat 11:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Sêdarê’de bulunan işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Temmuz saat 12:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Sêdarê arazisindeki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

6 Temmuz saat 12:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Temmuz saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. İlerlemek isteyen işgalciler yine vurulmuş ve 1 işgalci yaralanmıştır. Cezalandırılan işgalcinin cenazesi güçlerimizin denetimi altındadır.

6 Temmuz saat 22:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Temmuz saat 21:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nı bombalayan saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından etkili şekilde vurulmuş ve 1 helikopter darbelenmiştir. Darbelenen helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

6 Temmuz saat 22:00’da işgalciler Girê Amediyê Direniş Alanı’na doğru köpeklerle harekete geçmiştir. Bu güçler hareketli timlerimizce denetim altına alınarak koordineli gerilla eylemiyle pusuya düşürülmüştür. Saat 23:20’de işgalciler iki koldan etkili şekilde vurulmuş ve 13 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. Cezalandırılan ve yaralanan işgalcileri götürmeye çalışan Skorsky helikopteri güçlerimizce hedeflenerek vurulmuştur. Ağır darbe alan ve üzerinden duman kalkan helikopter yerdeki işgalcileri alamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

7 Temmuz saat 00:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

6 Temmuz saat 22:00’dan 7 Temmuz saat 02:15’e kadar Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimiz öncülüğünde altı kez suikast taktiğiyle vurulmuş ve 6 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan işgalciler saatlerce güçlerimizin denetimi altında kalmıştır.

7 Temmuz saat 01:00’dan 02:00’a kadar Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce dört kez suikast taktiğiyle vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır.

7 Temmuz saat 08:15’te Girê Amediyê Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler etkili bir şekilde vurulmuş ve en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Güçlerimiz 2 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek 1 adet Glock marka tabancaya, 2 adet Alman yapımı HK-416 piyade tüfeğine, 2 adet lazer noktalayıcıya, 2 adet kızılötesi ışık yayan silah aparatına ve 1 adet Aselsan marka telsiz cihazına el koymuştur. 1 işgalcinin cenazesi güçlerimizin elindedir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Temmuz’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş tünelleri 2 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Bu gazlardan birisinin sarı, diğerinin de gri renkte olduğu görülmüştür.

6 Temmuz’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 5 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

6 Temmuz’da Karker Direniş Alanı’ndaki Şehîd Rêber savaş tünelleri 2 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

6 ve 7 Temmuz’da Şehîd Têkoşer savaş tünelleri ağır silahlarla bombalanmıştır.

6 ve 7 Temmuz’da Kokerê savaş mevzileri 4 kez patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

6 Temmuz’da Werxelê, Çemço, Girê Hakkarî, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları üzerindeki yoğun dron hareketliliği devam etmektedir. Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler arazideki ağaçları kesmektedir.

6 Temmuz’da Werxelê ve Çemço Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

6 Temmuz’da Kurojahro, Şehîd Şahîn, Karker, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları 33 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

6 ve 7 Temmuz’da Sîda, Girê Bahar ve Sergelê alanı, Garê bölgesine bağlı Geliyê Şêranê, Gundê Çemrobotkî, Kanîsarkê, Deriyê Hirçê alanları ile Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê alanı 22 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”