HPG: Çok sayıda işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. HPG, çok sayıda işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü bildirdi. HPG, Türk Genelkurmayı ve AKP/MHP medyasının da kayıpları saklama telaşında  olduğunu vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk devletinin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. HPG şu ayrıntıları paylaştı:

HEFTANİN’DE KARAKOL ÇEVRELERİNE OPERASYON

İşgalci TC ordusu 23 Ağustos günü akşam saatlerinde savaş uçakları ile Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Aynı saatlerde sınır hattında bulunan karakollar da Xantur alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

İşgalci TC ordusu Heftanin alanına kapsamlı bir operasyon başlattığını kendi medyası aracılığıyla abartarak kamuoyuna servis etmiştir. İşgalcilerin şu anki operasyon bölgesi Kırya Reş ve Şivan ve Serbend karakollarının çevresini kapsamaktadır. Karakol çevreleri dışında işgalcilerin herhangi bir hareketi bulunmamaktadır.

Yapılan bombardımanlarda da herhangi bir kaybımız olmamıştır. Bölgede devam eden hareketlilik ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

OPERASYON GÜÇLERİNE SABOTAJ

18 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Gırê Çolya, Hesena,Tepê Yadê ve Mılê Suwara alanlarında zırhlı araçların desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 19 Ağustos günü Gırê Çolya alanında operasyonun bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu operasyon birliği 20 Ağustos günü saat 09.00’da güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı bu eylemdeki sayı netleştirilememiştir. Güçlerimiz aynı gün saat 17.00’da Gırê Çolya alanında operasyonun farklı bir birliğini hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Gerçekleştirilen bu eylemler ardından işgalci güçler Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerler alandan uzaklaştırmıştır.

4 ASKER CENAZESİ ÜZERİNE GİDİLDİ

21 Ağustos günü saat 13.00’da güçlerimiz Gırê Çolya Tepesi’nde konumlanan operasyon birliğine karşı devrimci bir operasyon gerçekleştirmiştir. 2 koldan düşman mevzilerine giren güçlerimiz, 4 asker cenazesinin üzerine kadar giderek burada askerler üzerinde bulunan 1 adet BKC silahına el koymuştur. Güçlerimiz tepede bulunan başka bir mevziiyi de hedefleyerek içinde bulunan 3 asker ile birlikte tümden imha etmiştir. Yapılan etkili vuruşlar sonucunda işgalcilerin mevzilerinde yangın çıkmış ve cephaneliklerinde patlamalar meydana gelmiştir. Saat 14.00 sularında işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterleri desteğiyle ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırmıştır. Eylem ardından akşam saatlerine doğru insansız hava araçlarının desteği ile işgalci güçler taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile alanı bombardımana tabi tutmuştur. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. 23 Ağustos gününe kadar devam eden operasyonda işgalcilerin bombardımanları sonucunda ormanlık alanlarda yangın çıkmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

AMAROG TİPİ ARAÇ HEDEFLENDİ

17 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir operasyon başlatmıştır. İşgalci güçler 18 Ağustos ve 19 Ağustos günleri işgalci TC ordusu Kato Kaval, Suwarê Xelê, Geliyê Marinos, Çele Cengê, Nokta Şehit Demhat, Bosıngê, Meydan Belekê, Koordine tepesi, Mezra Marinos, Şehit Kemal vadisi, Şehit Kemal tepesi ve Beytüşşebap boğazı alanlarına kadar operasyon kapsamını genişleterek bu bölgede arama tarama faaliyetleri yürütmüştür.

21 Ağustos günü saat 09.00’da güçlerimiz Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında Beytüşşebap ile Kejan karakolu arasında ilerlemekte olan operasyon gücüne ait bir konvoya yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda bulunan Amarog tipi bir aracın hedeflenip darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bölgedeki bu operasyon gizli birliklerin desteği ile devam etmektedir.

İŞGALCİLER KAYIPLARINI SAKLAMA TELAŞINDA

Türk Genelkurmayı yetkilileri ve AKP-MHP güdümünde bulunan medya bu operasyonu büyük bir gürültü ile zafer naraları atarak özel savaş yürütmüştür. Operasyona çıkan askerler güçlerimiz tarafından vurulmuş ve işgalciler bunu saklamanın telaşı içerisine girmiştir. Gerçekleri çarpıtan bu işgalci-faşist-ırkçı zihniyete karşı gerillanın geliştirdiği direniş tüm gerçekliği açığa vurmaktadır. Sömürgeci faşist güçlerin ‘bitirdik, yok ettik’ söylemlerine rağmen Kürdistan özgürlük gerillası bugün mücadele tarihinin en güçlü, en taktiksel ve zafere en yakın olduğu bir dönemi yaşamaktadır. Bu özel savaş politikalarına cevap niteliğinde olan eylemler, Kürdistan’da yükselen gerillanın kahramanlık direnişini tüm dost ve düşmanlara açıkça göstermektedir.

SAVAŞ UÇAKLARI GİSE KÖYÜNÜ BOMBALADI

24 Ağustos günü (bugün) saat 09.20’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gise köyü alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”