HPG: İşgalciler Serhat’ta vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Serhat’ta bir dizi eylem gerçekleştirdi. Tespit edilen 2 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde gerillaların işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini bildirdi

HPG, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

21 Mart günü saat 07.00’da güçlerimiz, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkaniye Karakolu’na yakın olan sınır yolu üzerinde çalışma yapan kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Kontralara ait olan transit araç, iş makinesi ve Kobra tipi araçların etkili vuruşlar sonucu darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından ölü ve yaralı kontraları zırhlı araçlar ve ambulanslar ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanı tanklar ve Kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalamıştır.

23 Mart günü saat 05.45’te güçlerimiz, Ağrı’nın Bazid ilçesi ile Iğdır yolu arasında bulunan Hırgovê Tepesi’ne doğru ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan konvoyuna yönelik eylem düzenlemiştir. Konvoydaki tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç ağır darbelenmiş ve 2 düşman askeri de öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.”