HPG: Botan ve Serhat şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, Botan ve Serhat’ta şehit düşen 6 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, “kahramanca direnerek şehadete ulaşan yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Botan ve Serhat şehitlerine ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan halkı, tarihi boyunca her türlü işgale karşı çıkarak, öz benliğini koruyan direnişçi bir halktır. Halkımız, içinde taşıdığı toprak sevgisi, kültürel direnci ve direniş mirasıyla, her daim kendi içerisinden, bu zulüm hareketlerine karşı çıkan kahramanlar yaratmıştır. PKK öncülüğündeki Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin gelişmesiyle birlikte ise, ülke, toprak, yurtseverlik ve tüm bu değerler için kendini feda etme olguları daha yeni bir anlam kazanmış, “davaya kendini adamak” çok daha yaygın bir biçimde Kürdistan gençliği içerisinde vuku bulmuştur. Bütün bu gelişmeler, halkımızın özgürlüğüne en yakın olduğumuz bu tarihsel döneme girmemize vesile olmuştur. Şüphesiz Kürdistan’ın dört parçasından bu özgürlük saflarına akarak direnişin sönmeyen ateşi olan fedailerin yazdıkları kahramanlık destanları sayesinde bu mücadele bugünlere gelmiştir.

Bu feda kuşağının ardılları olarak 2018 direniş yılında Botan ve Serhat’ta farklı tarihlerde yaşanan operasyon, çatışma ve hava saldırılarında kahramanca direnerek şehadete ulaşan Hamza (Mazlum Boztaş), Kemal (Hızır Turan), Renas (Doğan Cengiz), Verzaba (Hosrov Tekin), Avareş (Murat Özdemir) ve Dıjwar (İsmet Er) yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Sömürgeci düşmanın, halkımıza dönük pervasızca saldırılarını yürüttüğü 2018 yılında, düşmana geçit vermeyen ve bu uğurda şahadete ulaşan Hamza, Kemal, Renas, Verzaba, Avareş ve Dıjwar yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, değerli aileleri başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin bizlere devrettiği direniş bayrağını zaferle taçlandırarak, onların idealleri olan “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” mücadelesini başarıya taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Hamza Serhat
Adı Soyadı: Mazlum Boztaş
Doğum Yeri: Kars
Anne - Baba Adı: Songül - Reşat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Bazid

***

Kod Adı: Kemal Devran
Adı Soyadı: Hızır Turan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Kutır - Haci
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Bazid

***

Kod Adı: Renas Sipan
Adı Soyadı: Doğan Cengiz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Binnaz - Bayram
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Nisan 2018 / Bazid

***

Kod Adı: Verzaba Xamur
Adı Soyadı: Hosrov Tekin
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Rıhan - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Temmuz 2018 / Şırnak

 ***

Kod Adı: Avareş Erdal
Adı Soyadı: Murat Özdemir
Doğum Yeri: Almanya
Anne - Baba Adı: Fadime - Faik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Eylül 2018 / Gabar

***

Kod Adı: Dıjwar Agır
Adı Soyadı: İsmet Er
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Sariye - Necmettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Eylül 2018 / Gabar