HPG: Büyük Komutan Tekoşer Gever’i saygı ile anıyoruz

HPG Askeri Konsey Üyesi  Tekoşer Gever (Müslih İke)’in geçen yıl gerçekleşen bir hava saldırısında şehit düştüğünü belirten HPG, “öncü yoldaşlarımızdan biri olarak mücadele tarihimizdeki yerini almıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 20 Ağustos 2019’da gerçekleşen hava saldırısında Tekoşer Gever (Müslih İke)'in şehit düştüğünü açıkladı.  HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

2019 yılında hareketimize ve halkımıza yönelik saldırılarını arttıran ve işgal operasyonlarıyla PKK’yi bitirme sözleri ile kendisini ayakta tutmaya çalışan işgalci TC devleti, Kürdistan gerillasının büyük direniş karşısında büyük bir yenilgi ve başarısızlığa uğramıştır. Kuzey ve Güney Kürdistan’a yönelik geliştirilen işgal operasyonları kahraman Kürdistan gerillasının direnişi ile boşa çıkarılmıştır. Her seferinde büyük darbeler alan işgalci TC ordusu, Apocu fedai direniş ruhu karşısında direnememiş ve tarihi darbeler alarak, işgal ve sömürü hesapları boşa düşürülmüştür.

İşgalci TC devletine karşı yürütülen bu tarihi direnişin mimarları hiç şüphesiz saflarda fedaice mücadele veren kahraman şehitlerimiz olmuştur. Tarihi mücadele sürecinde verdiğimiz bedellerden bir tanesi de 20 Ağustos 2019 tarihinde Medya Savunma Alanları’na yönelik yapılan hava saldırısı sonucunda şehitler kervanına katılan Tekoşer Gever (Müslih İke) arkadaşımız olmuştur.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Tekoşer Gever
Adı Soyadı: Müslih İke
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Mahbup – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2019 / Medya Savunma Alanları

TÜM GÖREVLERİ BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ

Tekoşer yoldaş, genç yaşta 1993 yılında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmış ve uzun yıllar boyunca aktif savaş alanlarında büyük bir özveri ve bağlılık ile görev yürütmüştür. Mücadele saflarına katıldığı ilk günden itibaren halkına, partisine, şehitlere ve Önder Apo’ya son derece bağlı olan Tekoşer arkadaş örnek bir savaşçı, komutan ve yoldaş olmuştur. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içerisinde büyük emeğin ve fedakarlığın sahibi olan Tekoşer yoldaş, aldığı en son HPG Askeri Konsey görevine kadar tüm görevlerini başarılı ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir.

İlk gerillacılık pratiklerini Zagroslar’da başlatan Tekoşer yoldaş dinamik, atılgan ve engel tanımaz yapısı ile kısa bir sürede yetkinleşmiş ve Botan sahası başta olmak üzere birçok gerilla alanında aktif savaş içindeki yerini almıştır. Düşmana karşı gerçekleştirilen birçok eylemdeki yerini alan Tekoşer yoldaş, büyük bir saldırı ruhu ile düşmanın üzerine gitmiş ve yine birçok etkili eylemin birebir komutası olarak düşmana ağır darbeler vurmuştur. Düşmana karşı girdiği göğüs göğse saldırılarda birçok kez yaralanan Tekoşer yoldaş, hiçbir zaman geride durmamış ve hedefi fethetmek için fedai militanlığın yarattığı ruh ile mücadelesini en üst boyutlara taşırmıştır.

Aynı zamanda yetenekli bir komutan ve taktisyen olan Tekoşer yoldaş, yeniden yapılandırma temelinde yarattığı eylem tarzları ile düşmanın işgal girişimlerine karşı da büyük etki yaratan eylemlere imza atmıştır.

MÜCADELE TARİHİMİZDE YERİNİ ALMIŞTIR

Önder Apo’nun ideolojisi ile kendisi her zaman eğiten bir yapıya sahip olan Tekoşer yoldaş, tüm alanlarda Önder Apo’nun yılmaz bir militanı olmayı başarmış ve savaşın en zorlu dönemlerinde Önderlik ve şehitler çizgisinden asla taviz vermemiş, büyük bir bağlılık fedakârlık ve eşine ender rastlanan emeğin sahibi olmuştur. PKK’de insan iradesinin büyük başarıları ortaya çıkardığının somut örneklerinden biri olan Tekoşer yoldaş, coşkulu, özverili ve moralli duruşu ile savaşçıları ile birebir ilgilenmiş, kazandığı deneyim ve tecrübeleri savaşçılarına aktarmıştır.

Yurtsever bir aile geleneğinden gelen Tekoşer yoldaş, aile çevresinden birçok genç gerilla saflarına katılarak, Kürdistan’da örnek ailelerimizden biri olmuştur. Kardeşi Şehit Tekoşer yoldaş da parti saflarına genç yaşta katılmış ve öncü yoldaşlarımızdan biri olarak mücadele tarihimizdeki yerini almıştır.

Tekoşer Gever yoldaşımızın kaybından dolayı başta değerli İke ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve tüm şehit arkadaşlarımızın şahsında özgürlük mücadelemizi zafere ulaştırmanın sözünü veriyoruz.”