HPG'den ilan edilemeyen şehitlere ilişkin bilgilendirme

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2018 yılında ilan edilemeyen şehitlere İlişkin bilgilendirmede bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2018 yılında ilan edilemeyen şehitlere İlişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası açısından, baskı ve saldırılara karşı direnişle geçen 2018 yılı, halkımızın özgürlüğü ve Kürdistan’daki sömürgeciliğe karşı önemli başarıların elde edildiği bir yıl olmuştur. Halkımızın elde ettiği kazanımları bir bütün olarak ortadan kaldırmayı amaçlayan faşist AKP rejimi ise yıllardır yürütmekte olduğu tasfiye konseptini daha da derinleştirmek istemiştir. Bu bağlamda Kürdistan sathında büyük bir savaş yaşanmaktadır.

Bu savaşın sonuçları günlük olarak en doğru ve yalın bir biçimde tarafımızca kamuoyuna sunulmaktadır. Ancak Kürdistan’da yaşanan savaşın çetinliği, savaş sahasındaki koşullar ve benzeri nedenlerden ötürü, yaşanan kimi çatışma ve olaylar anında netleştirilememekte veyahut da bir süre soruşturulup tüm detayları netleştirildikten sonra kamuoyuna açıklanabilmektedir. Bu bağlamda, daha önce yıllık savaş bilançosunda belirttiğimiz, 523 şehit arkadaşımızın bir kısmını 2018 yılı içerisinde ilan edememiş bulunmaktayız. İlan edilememiş her arkadaşımız hakkındaki bilgiler tarafımızdan netleştirildikçe şehitlerimiz kamuoyuna duyurulacak ve halkımızın bilgi alması sağlanacaktır.”