HPG gerillalarından Amed’de eylem

HPG gerillaları Amed’de denetime aldığı askerlere yönelik eylem düzenledi. Etkili bir şekilde düzenlenen eylemde 3 asker ölürken, çok sayıda asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Amed’in Hani ilçesine bağlı Şelê köyü yakınlarında konumlanan Türk askerlerine yönelik eylem düzenlendiğini vurguladı.

HPG BİM açıklaması şöyle: “12 Kasım günü işgalci TC ordusunun gizli bir birliği Amed’in Hani ilçesine bağlı Şelê köyü yakınlarında bulunan bir tepede konumlanmıştır. Güçlerimiz tepede konumlanan düşman birliğini denetime almıştır. Uzun bir süre takip altında tutulan düşman birliği 13 Kasım günü saat 17.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri sivil araçlar ile alandan uzaklaştıran işgalci güçler, alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Darbelenen düşman güçleri 14 Kasım günü alanda bir operasyon başlatmış, bu operasyon 15 Kasım günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

19 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait kobra tipi taarruz helikopterleri Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Demirkapı alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır.”