HPG gerillası İbrahim Çelik için Amed’de mevlit verildi

Amed’in Lice ilçesi kırsalında Haziran ayı başında gerçekleşen hava saldırılarında hayatını kaybeden ve cenazesi 44 gün arazide bekletilen HPG gerillası İbrahim Çelik için mevlit verildi.

Türk devleti Lice ilçesinin Bayırlı Mahallesi kırsalında 3 Haziran günü hava destekli bir operasyon düzenlemiş, çıkan çatışmalarda 4 gerilla hayatını kaybetmişti.

Bu gerillalardan İbrahim Çelik (Mahir Andok) için Amed Merkez Yenişehir ilçesindeki aile evinde mevlit verildi. Mevlide, MEBYA-DER yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Okunan mevlidin ardından, yemek verildi.

İşgalcilerin hava destekli saldırıda HPG gerillaları İbrahim Çelik (Mahir Andok), Abdullah Turhan (Reber Amed), Ömer Demir (Serhildan Mazi) ve Yusuf Kayran (Zinar Akro) hayatını kaybetmişti.

44 gün boyunca çatışmanın yaşandığı noktada bırakılan cenazeler, aileleri tarafından alındığında beden bütünlüğü bozulmuştu. Savcılığa DNA testleri için teslim edilen cenazeler, 30 Eylül’de ailelerine teslim edilmiş, 1 Ekim’de de toprağa verilmişti.