HPG: Heftanîn’de 10 asker cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 8 ve 9 Temmuz tarihlerinde Heftanîn’de Türk işgal güçlerine yönelik düzenlenen gerilla eylemlerinde “10 askerin cezalandırıldığını” bildirdi.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin eylemleri devam etmektedir” diyerek, “Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştirilen eylemleri şöyle sıraladı:

“8 Temmuz günü saat 15.00’da güçlerimiz Şeşdara alanında bulunan Şehit Cudi Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde isabetli bir şekilde vurulan 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

9 Temmuz günü saat 14.15’te güçlerimiz, Şeşdara alanına bağlı Şehit Cudi Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın bulunduğu mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii tümden imha edilirken 8 asker cezalandırılmış ve 2 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem 3 Temmuz günü Xantur alanında şehadete ulaşan Goran, Viyan ve Xabur arkadaşlarımızın anısına düzenlenmiştir.

Aynı gün saat 17.00’da güçlerimiz, Şeşdara alanına bağlı Tepê Tunelê mıntıkasındaki işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.”

Açıklamada, “Ayrıca işgalci TC ordusu 9 Temmuz günü akşam saatlerine Pirbula köyü alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir” denildi.

Çukurca’da da gerillanın işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini belirten HPG-BİM, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 9 Temmuz günü saat 16.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir” bilgisini verdi.