HPG Heftanîn’de şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Heftanîn’e 3 Temmuz günü düzenlenen hava saldırısında şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak andı

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “3 Temmuz günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Goran, Viyan ve Xabur arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Goran Goyi
Adı Soyadı: Muhammed Bayram
Doğum Yeri: Adana
Anne - Baba Adı: Sinem – Feyzullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2020 / Heftanin

Kod Adı: Viyan Devrim
Adı Soyadı: Cina Terpuş
Doğum Yeri: Kobanê
Anne - Baba Adı: Celile – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2020 / Heftanin

Kod Adı: Xabur İntikam
Adı Soyadı: Ömer İso
Doğum Yeri: Kobanê
Anne - Baba Adı: Fatıma – Çerkez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Temmuz 2020 / Heftanin

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan Özgürlük Hareketi bir diriliş destanıdır. Dünya tarihi akışında emperyalist güçler ve bölgesel işgalciler arasında oluşan ittifaklar sonucu birçok ezilen halk ortadan kaldırılarak sömürü sistemlerini kurmuşlardır. Kürdistan bu sömürü sistemin merkezi haline getirilmiş ve Kürt halkı her türlü hakkı elinden alınarak sistematik bir asimilasyona tabi tutularak yok edilmenin eşiğine getirilmiştir. Önder Apo’nun bu hareketin kuruluşunda sarf ettiği ilk sözler bu sömürü ve işgalciliğin tespitini yapmış ve bu uğurda yapılacak direnişin çok çetin olacağını ortaya koymuştur. Özgürlük Hareketi’nin ilk mücadele yılları diriliş mücadelesi olmuş ve daha sonraki dönemlerde özgürlüğü sağlama ve işgale son verme dönemleri olmuştur. İşgalci TC devleti defalarca özgürlük gerillasını ortadan kaldırma hayalleriyle Güney Kürdistan’a operasyonlar düzenlemiş ve her seferinde büyük bir bozguna uğratılmıştır. Emperyalist güçlerin desteği ile işgalci TC devleti, sağladıkları son teknolojik silahlarla ve bölgesel işbirlikçi güçleri de seferber ederek özgürlük gerillasına karşı yeni bir imha ve Güney Kürdistan’a işgal saldırısını başlatmışlardır. İşgal harekâtına karşı daha ilk günde direnişte yer alan Goran, Viyan ve Xabur yoldaşlarımız büyük bir irade ve inançla savaşarak tarihi direnişin öncüleri olmuşlardır.

Goran, Viyan ve Xabur yoldaşlarımız her biri Kürdistan’ın yiğitliklerle dolu topraklarında büyümüş olup yurtseverlik bilinciyle yetişmiş, kültürüne bağlı direnişçi bir çevreden gerilla saflarına katılmışlardır. Uğrunda direndikleri, Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesi olduğunun farkında olarak gerilla saflarına katılan yoldaşlarımız, ilk günden şehit oldukları ana kadar bu bilinç ve inançla direniş saflarında yerlerini almışlardır. Mücadeleci ve fedakarlıklarıyla etrafındaki yoldaşlarına ilham kaynağı olmuşlardır. Her türlü görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmeyi bilmişlerdir. Heftanin direnişinde işgalcilere büyük darbelerin vurulduğu eylemlerde yerlerini alarak bu destansı direnişin kahramanları olmuşlardır. Goran, Xabur ve Viyan yoldaşlarımızın sergilediği fedai duruş, biz geride kalan yoldaşları için zaferi emretmektedir.

Şehit yoldaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, fedai intikam ruhuyla anılarına ve ideallerine sahip çıkma ve layık olma sözümüzü yineliyoruz.”