HPG: Iğdır’da operasyon gücü vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Iğdır’da Kirê Kor alanında gizlik birliklerle operasyon başlatan askeri gücün vurulduğunu açıkladı.

HPG-BİM, “Bir süreden beridir sömürgeci TC ordusu Iğdır’a bağlı Kirê Kor alanında gizli birliklerin de desteğiyle bir operasyon başlatmış bulunmaktadır. Serhat eyaletinde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde 11 Aralık günü akşam saat 21.00 sularında aynı alana bağlı Kirê Sitîla bölgesinde konumlanan gizli birliklere yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

HPG-BİM, “Düşman mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde düşmanın bir birlik komutanı öldürülürken, yaralı asker sayısı ise netleştirilememiştir” diye ekledi.

Aynı saatlerde eylem alanına müdahale etmek isteyen Cemse tipi bir askeri aracın da gerillalar tarafından hedeflendiğini belirten HPG-BİM, “Etkili vuruşlar sonucunda darbelenen araçtaki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir” şeklinde detaylandırdı.

Açıklama, “Gerçekleştirilen eylemler ardından çevrede bulunan düşman karakolları tarafından eylem alanı ağır silahlarla rastgele bir şekilde vurulurken; çıkan çatışmalarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır” diye noktalandı.